måndag 18 april 2011

Grön Soppa! Ny mötesplats för miljörörelsen

green soup

Bild: napalm nikki

Mat och miljö hör ihop i allra högsta grad! Nu har miljöaktivister i Stockholm fått ny mötesplats . Grön Soppa är en mötesplats mitt i Stockholm för alla som arbetar för en bättre, grönare och skönare värld. Tanken är att sammanföra alla de organisationer, föreningar och partier som har starka kärnor av engagerade människor och på så sätt ge mer energi till miljörörelsen. Grön Soppa! är som after work fast med billig soppa istället för öl. Det är utan prestige och krav.

Det är nödvändigt med samtal och diskussion men sedan krävs handling och praktisk omställning. Vi vill skapa samtalen som leder till handling. Som Gandhi sa: ”Vi måste själva bli den förändring som vi vill se”.
Grön soppa drog igång den. Inbjudna var bland annat primitivistgänget från Naturliv, de kanske coolaste brudarna i stan från Bee Urban samt filosofen, konstnären och hobbyforskaren Erik Sjödin, konstnären Jack Hautala-Andstedt med flera. .
Än så länge planerar man två ytterligare träffar under våren, den 5 maj och 26 maj. Grön soppa håller till i Café Lokalen, Blå Bodarna mitt på Slussen. Mer information finns på: www.gronsoppa.se

Kul initiativ!

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin