måndag 11 april 2011

Miljöbloggforum 2011

I helgen gick Miljöbloggforum 2011 av stapeln i Stockholm. Några avSveriges miljöbloggare samlades för att mingla, diskutera olika frågor och inte minst provköra coola cyklar.
I år var det återigen Sven Cahling som höll i arrangemanget och vi fick hålla till hos JMW Kommunikation.
april 043

Britt Stakston

Britt Stakston var värdinna och inledde med ett anförande om sociala medier. Även Nedjma Chaouche, kommunikationschef på Rädda Barnen, och Annika Dopping, kommunikatör specialiserad på hållbarhetsfrågor, bidrog med sina perspektiv på bloggande och sociala medier.

april 047

Fika sponsrat av Saltå Kvarn

Själv twittrade jag flitigt, både som ett sätt att anteckna och för att göra det möjligt för andra att följa mbf11 på distans. Du kan söka på Twitter efter hashtagen #mbf11

april 041

Jutta Haider forskar på miljöbloggar

Efter Miljöbloggforum gick vi vidare för att provcykla. Erik Sandblom hade med sig sin Bromton även i år och dessutom kunde vi provköra en Bullitt. Både Johan Erlandsson och Erik Sandblom har lagt upp lite bilder från vår cykelprovning m.m.

april 060

Efter cyklingen var det dags för favorit i repris, miljömingel på Monks Café vid Norra Bantorget.
Det var roligt att återse gamla bloggbekanta men också att ventilera allmänna frågor kring bloggande och sociala medier och naturligtvis aktuella miljöfrågor.

Medverkande bloggar
Köpstoppsbloggen

Asfaltblomman
Efter oljan
Ecoprofile
,
Erik’s Rail News

Jonas hållbara blogg
Miljösmart – projektbloggen

Supermiljöbloggen

Christer med Ljungbergs blogg fick tyvärr även i år stanna hemma pga av sjukdom men följde evenemanget via Twitter. Han har dock lovat att stå värd 2012 i Lund. 2013 är planen att vi ses i Ljusdal.

3 kommentarer:

 1. Det låter som en otroligt spännande dag! Hur har ni startat det här nätverket?

  SvaraRadera
 2. Tack för sammanfattning. Ledsen för att jag inte var där. Kommer definitivt till Lund!

  SvaraRadera
 3. Jessica, det var Sven Cahling som tog initiativ till det första miljöbloggforum 2009.Sedan dess försöker vi att ses en gång om året för att diskutera allt möjligt.

  Marie, japp vi siktar på Lund 2012!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin