fredag 23 oktober 2009

Inredningsfredag - Köp dig fri köp dig lycklig?

Deanne's Sofa

Bild: Stewf - det är hemmet och fler snygga retroinspirerade inredningar hittar du här


Det händer rätt ofta att vi diskuterar konsumtion och shopping på jobbet. Häromdagen pratade jag med en arbetskamrat om köpstopp och saker till hemmet. Han berättade om en av våra kollegor som hade köpt ny soffa och lite annat smått och gott till vardagsrummet för endast 120 000 kr. Enligt en av butikens försäljare kunde man inte få ett nytt vardagsrum" för under 100 000 kr. Det är egentligen inget fel att lägga 120 000 på sitt vardagsrum om man har de pengarna men det finns andra alternativ...

Vardagsrum 2008

Gå till originalbilden på Flickr och se var möblerna kommer ifrån

Vårt vardagsrum har definitvit inte kostat 100 000 kr. Våra två soffor var visserligen dyra 12000 kr (7 år gammal) respektive 16000 kr (5 år gammal) när vi köpte dem men i övriga möbler är 2nd hand, ärvda, fådda eller köpta på Blocket, loppis eller liknande. En fördel med begagnade möbler när man har barn är det inte är någon katastrof om barnen repar dem eller liknande. Visst skulle jag bli ledsen om soffbordet skadades men det kostade ändå bara 800 kr och det finns många liknande på Blocket.
Nackdelen med ett vardagsrum som vårt är att det naturligtvis inte är är supermatchat, det är något man får göra avkall på när man köper en möbel då och en möbel då. Men om man håller sig till en eller några få grundfärger och försöker hitta möbler i samma träslag brukar det bli rätt bra.

Det är lätt att ryckas med av inredningstidningar och inredningsbloggar och känna att ens hem inte tillräckligt snyggt, eller designat eller liknande men då kan man alltid kolla lite på bilderna i Famili Living - the true story.


Besides from the house itself we had about zero budget for repairs and updates. In hindsight I'm really happy about that because it made us masters of repurposing and simple cheap fixes.

Ett bra exempel på ett snyggt och personligt hem i min smak är Chez Larsson. Just nu kan man följa förändringarna i det Larssonska hemmet sedan de köpte sitt hus för lite mer än 10 år sedan. Det har hänt en hel del men det har fått ta tid och de har gjort det mesta själv (det finns massor av "steg för steg beskrivningar" på bloggen om man blir inspirerad) och Benita är expert på att förnya inredningen genom att byta ut några detaljer här och där.

Nej hellre personlig inredning en ett stelt showroom är mitt motto!

2 kommentarer:

  1. Jag kan inte låta bli att reflektera över en artikel jag såg i svd igår om trångt boende. Bilderna var i huvudsak av blommor och lådor - inget om trångt boende alls.
    Visst är det härligt med en blandning av nytt och gammalt. Vi bor trångt och köper begagnat bland annat av anledningen att gamla möbler är nättare!

    SvaraRadera
  2. Det sägs att pengar inte gör en lycklig. MEN jag skulle bli bra lycklig om jag fick en Laminofåtölj eller två! :-)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin