onsdag 7 oktober 2009

Banana split

Ikväll öppnar Doc Lounge i Göteborg. Öppningskvällen bjuder på den omtalade filmen Bananas!* och på plats finns även regissören Fredrik Gertten . Filmen visas på House of Win Win (tredje långgatan 13B i Göteborg) kl. 19

Dokumentärfilmen resulterade i att Getten blev stämd av Dole något som det har skrivits mycket om i media de senaste dagarna eftersom hamburgerkedjan Max har valt att sluta sälja fruktsallader. Det var Allende med bloggen Min lukta roxo fisk som efter att ha besökt Max och reagerat över att de sålde fruktsallad från Dole, skrev ett kort blogginlägg och ett lite längre brev till Max genom deras hemsida. Efter några dagar fick Allende ett svar från marknadschefen Anders Forssten och resten är historia... Max vd, Richard Bergfors, har nu tagit beslutet att inte längre sälja Doles fruktsallader på sina restauranger.

”– Vi kände att vi inte ville förknippas med Dole. Vi vill använda oss av leverantörer som delar våra värderingar. Nu har vi istället slutit ett avtal med en leverantör av närproducerade fruktsallader som dessutom smakar mycket bättre, säger han till Dagensmedia.se.

Det skall bli intressant att se om några fler svenska företag följer efter...


Mer
Skriv under filmmakarnas namninsamling för yttrandefrihet
Bananas av Dole att inte köra eko

Max slutar med frukt från Dole
Bananas!* förbjuds i Los Angeles

Vad Dole tycker om det hela...


2 kommentarer:

  1. Dole blev ju tydligen befriade från anklagelserna ett tag efter domstolen. Jag är lite dubbel nu innan jag sett filmen. Man får ju inte heller glömma att filmaren gynnas av att peka ut Dole som skurkar...

    Jag tycker alltid det är svårt med den här typen av dokumentärer, hur mycket ska man tro på? Hur vet man att Doles förutsättningar inte ändrats på 70 år? Vet du om den kommer gå i stockholm nånting?

    SvaraRadera
  2. Den går på Zita i Sthlm! Hoppas att du får möjlighet att se den! http://www.zita.se/

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin