onsdag 28 oktober 2009

Bokonsdag: 100 sätt att leva klimatsmart/ekologisktHär får du två böcker i en - för dig som vill leva mer ekologiskt och/eller klimatsmart men inte riktigt vet hur eller orkar... Boken innehåller totalt 200 bra och enkla tips (från ena hållet 100 ekologiska och från andra hållet 100 klimatsmarta) som inte innebär några stora uppoffringar i din vardag men som gör skillnad för miljön och gör din vardag lite klimatsmartare.Vare sig du bor i lägenhet eller villa, på landet eller i stan, finns mängder av enkla och genomförbara åtgärder att ta till för att bli mer klimatsmart.
Jag gillar själva idén med boken men formatet innebär även att tipsen upprepas i bägge delarna. Boken är uppdelad i kapitel som "badrummet", "hemmet", "utomhus", "maten", "konsumtion", "återvinning" och "miljömärkningar" respektive "hemmet", "maten", "resor", "konsumtion", "resurser" och "återbruk". De flesta av tipsen har man hört förut men de förtjänar änd att upprepas.
Några av tipsen i boken:

  1. köp mer second hand
  2. frosta regelbundet av frysen
  3. använd miljömärkt tvättmedel
  4. skippa flaskvatten
  5. ta med en tygpåse när du handlar
  6. tänk efter innan du skriver ut ett mejl på jobbet
  7. rensa i garderoben, ge bort det du inte använder
Den här boken är perfekt att ge bort till den som har et tnyvöckt miljöintresse eller varför inte som inflyttningspresent till den som precis har flyttat hemifrån. Bonus är att boken är tryckt på FSC-märkt papper och dessutom planterar man ett träd i Vi-skogen för var fjärde såld bok.
Om författarna
Helena Jansson bor i Stockholm och är verksam i förlagsbranschen som redaktör. Hon har ett stort och nyvaknat intresse för miljöfrågor.
Mattias Henrikson, fjärde generationens stockholmare, förläggare, fotograf och formgivare, har i flera böcker skrivit om promenader och utflykter runt Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin