onsdag 21 oktober 2009

Bokonsdag: Barnens Gbg guideDe största äventyren för de minsta Göteborgarna...
Den här boken är en guidebok till utflyktsplatser och upplevelser i Göteborg med omnejd (som Borås, Alingsås, Götene, Småland m.m) . Boken är skriven av Michaela Stenman som även tagit samtliga bilder.
I Barnens GBG-guide får du 200 tips på barnens favoritställen i Göteborg. Allt ifrån Vill du u-båtar till observatoriet där man kan spana efter nebulosor och galaxer. Här hittar du barnvänliga och spännande utflyktsmål för alla sinnen - från svindlande utsiktsplatser till lantgårdar med öppethus.

Kapitlena är indelade i avdelningar som Pang! Krut, kulor & kanoner – en guide till svärd & riddare, prinsessor & banditer, Spring i benen – bra ställen för pigga barn med trötta föräldrar och Piprensare, pukor & pigment – kors och tvärs genom konst och kultur. Varvat med de korta beskrivningarna (inklusive hur man tar sig till platserna med kollektivtrafiken) finns mer eller mindre sanna anekdoter som den om Galne Lennart.

Längst bak listra författaren sina 5 favoriter som är: Slottskogen, Marstrand, Liseberg, Sjöfartsmuseet och Universeum. Några av mina favoriter är Sjöfartsmuseet (för lekbåten och våffelbuffén), Universeum, Ramberget (ta med picknick), Kjettilsröds 4-h gård, Aeroseum och vattentornet i Guldheden.

Boken är utgiven på Calazo förlag som publicerat många bra friluftsböcker. Den här boken fick jag låna av en arbetskamrat men jag har också sett den på bland annat Naturkompaniet och Universeum. Det är en perfekt present eller julklapp till barnfamiljen som bor eller skall semestra Göteborg.

1 kommentar:

  1. Har sett flera ex på bibblan med - glädjande! Hälsningar Mimmi

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin