fredag 2 oktober 2009

Inredningsfredag: framtidens badrumHur kommer framtidens badrum att se ut? Home-designing.com är en blogg visar nya innovativa sätt att inreda bland annat badrum. Bilden ovan visar designern Jang Woo-seoks tankar kring ett badrum som återanvänder vatten. Han visar ett sätt att spola toaletten med hälften rent och hälften spillvatten.

Från designern Lyndon Craig kommer idén med ett "Peak bath", ett badkar som behöver mindre vatten för att fylla karet. Badkaret är format efter hur vi ligger i badet och buktar upp under knäna. Det verkar bra i teorin men hur skönt det är i praktiken är en helt annan fråga.

Som vanligt är det grönaste valet att avstå, naturligvis skall man inte riva ut sitt befintliga badrum för att installera ett nytt fräckt klimatsmart badrum men för nybyggnationer kan det vara bra att tänka ett steg längre och inte bara köra på i de vanliga hjulspåren.

Ett annat alternativ kan vara att göra som Dustin Hoffmans rollfigur i Meet the Fockers, If it's yellow let it mellow, if it's brown flush it down...”

6 kommentarer:

 1. Den där första grejjen föreslog jag för en vän, eller Konceptet altså, att spola med smutsigt vatten. Han avfärdade det med att det var för dyrt att bygga ett helt nytt avloppsledningssystem och där släppte vi den idén.

  Snacka om over-enginering! när man kan lösa det sådär enkelt!

  SvaraRadera
 2. Riktigt smart nytänkande måste jag säga! Självklart kostar det att inledningsvis utveckla och ställa om samhället till nya lösningar, men det tjänas in i längden, om inte personligen så kollektivt i en större skala. Det kan nog dock vara svårt att få folk att acceptera nya lösningar eftersom "vi alltid har gjort på samma sätt"...

  SvaraRadera
 3. men hur ska ett barn kunna bada i den? den är ju uppenbarligen anpassad till en vuxen. dessutom passar den inte till att bada två i, det gjorde alltid jag och min bror när vi var små.

  SvaraRadera
 4. Jeg liker virkelig ideen med spillvatnet til å spyle ned i doen med. Det er jo helt genialt, og jeg kunne tenke meg en slik løsning hjemme hos oss!

  SvaraRadera
 5. Bra tänkt, jag har alltid avskytt tanken på att spola ut med rent friskt vatten!

  SvaraRadera
 6. Oh, en sån lösning skulle jag vilja ha i vårt badrum!

  Badkaret kan nog vara helt ok.Det borde ju funka att spola upp i bara ena halvan om det är ett litet barn som ska bada. Skulle ju vara lite enklare än när vi som nu lyfter i badbaljan i badkaret...

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin