lördag 13 augusti 2011

Sensommartips! Semestra i Vänerland

Läckö

Midsommar vid Läckö slott 2010

Jag fick återigen chansen att tillbringa midsommar hos goda vänner i Vänerland på gränsen till Kållandsö.

Bioturism
Vänerskärgården med Kinnekulle utsågs i juni förra året till biosfärområde av Unesco. Biosfär är det tunna skikt kring jordklotet som hyser biologiskt liv. I senaste numret av Regionmagasinet, RM, kan du läsa mer om ekoturism i Kinnekulles biosfär (s. 20-). I artikeln finns många tips om olika sevärdheter. I sommar stod Vänerskärgården även i fokus internationellt då EuroMAB2011 - en FN-konferens med över 150 besökare från hela världen gick av stapeln i Lundsbrunn den 4-8 juli.

Kinnekulletips
På Ecoprofiles webbplats tipsar Johan Erlandsson om Naturligtvis, i stationshuset i Hällekis har Ylva och Susanne öppnat ett ekologiskt bageri & café som även är klädbutik, tryckeri samt erbjuder ekoturism! Han har även skrivit om cykelhandlaren som tar sig tid.

Visste du att Vänern är Europas tredje största sjö? Bara de ryska Ladoga och Onega är större?

Lästips!Ska du turista i Väneland kan jag tipsa om Vandringsturer i Vänerland respektive Paddlingsturer i Vänerland som ges ut av www.vildmarksbiblioteket.se . Där finns även översikter över vandringsturerna och paddlingsturerna och du kan ladda ner en provvandringstur och två paddlingsturer

3 kommentarer:

 1. Hej Ann-Christin! Sträckläser din bok! Älskar den och inspireras! Bra skrivet!

  //Köpstopps-Therese:)

  SvaraRadera
 2. Hej Ann-Christin,
  Tack för bra och intressanta sommartips!
  Blogghälsningar
  Classier Corn

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin