tisdag 27 mars 2012

Cykeltisdag: tjänstecykel

Bike on wall

Ibland droppar det in extra roliga pressmeddelande i mailboxen. Häromdagen kom det ett mail om tre unga entreprenörer från Stockholm som har lanserat företaget Cykelbyrån och vars affärsidé är en tjänst som gör det enkelt för företag att ordna tjänstecyklar för sina medarbetare.

-När jag jobbade med reklam brukade jag säga att våra kunder inte vill ha kampanjer, de vill ha effekter. Det är samma sak när det gäller cyklar, menar Viktor. -Att ha en cykel har inget egenvärde om man inte kan använda den. Det är först då företagen minskar sina utsläpp och resekostnader.

Tanken bakom Cykelbyråns cykelabonnemang är att företagen köper en cykeltjänst. Istället för att köpa en cykel köper de möjligheten för sina medarbetare att cykla. Tjänsten innebär en hyrcykel med all service på plats garanterad inom 48 timmar. Och kostnadsfria reservdelar.
Cykelbyrån erbjuder olika typer av abonnemang utifrån företagens behov. Det finns elcyklar, möjlighet att ha speciella reklamskyltar med företagets logotype och dessutom kan frysa abonnemanget över vintern utan någon extra kostnad!

Cykelbyrån är idag etablerade i Stockholmsområdet och Uppsala. Förhoppningsvis får fler företag i landet upp ögonen för den här typen av tjänster.

3 kommentarer:

 1. Härligt! Vi har tjänstecyklar och jag cyklar massor... Urhärligt...

  SvaraRadera
 2. härligt!
  jag har ingen bil.
  och bor i dalsland :)
  få av oss här i min by som inte har.
  jag känner mig stolt.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin