fredag 25 september 2009

Inredningsfredag - istället för vattenkokareVattenkokare är ju ett energieffektivt sätt att snabbt koka upp vatten. Nu lanserar Quooker en kokande vattenkran på den svenska marknaden. Man får hundragradigt vatten direkt från en barnsäker kran. Fördelarna är bland annatatt man inte kokar mer vatten än man behöver och energiförbrukningen är 10-20 watt i timmen, vilket ska vara cirka 30 öre om dagen, i stand by läge.
Nackdelen är väl främst att det känns som en smart men onödig inredningspryl. Quooker skall vara extremt barnsäkert (tryck och vrid mekanism med över 3.5 kg motstånd) men jag misstänker att olyckan kan vara framme ändå. Iofs kan olyckan lika lätt vara framme när det gäller vattenkokare som kan välta etc. Jag som har nedsatt styrka i händerna är lite skeptisk tillom jag kan hantera den, det skulle vara kul att prova ialla fall.

En annan tanke är att visst kan man använda Quooker till mycket, te, kaffe, soppor, pochera fisk, skålla tomater etc men hur många skulle använda den flitigt i vardagen? Jag lagar förhållandevis mycket och varierande mat i vårt standardkök utan vare sig induktionshäll, granithällar och annat lulllull (även om jag saknar induktionshällen som vi satte i i gamla köket) men genrellt lagar folk allt mindre mat i sina fina designkök.
Som stor tedrickare kan jag även där se en viss poäng med Quooker men ändå. Det skall i alla fall bli spännande att se hur det går på den svenska marknaden

Via Design & Inredningsbloggen

3 kommentarer:

 1. Intressant idé, men för vanliga Svenssons fungerar ju en vattenkokare alldeles utmärkt. Gillar inte heller olycksrisken då det känns lättare att hantera en vattenkokare, som dessutom håller värmen en stund efter vattnet kokat upp också. Jag brukar kunna ta en påtår till mitt te direkt från kokaren.

  För restaurangbranschen kan jag dock tänka mig att kranen kan vara en god investering.

  SvaraRadera
 2. min pappa hävdar att det går åt mer energi i vattenkokare, eftersom man då också måste värma upp kannan, inte bara vattnet. Vad rä det som gör vattenkokare mer effektiva?

  gällande att hålla vattnet varm så är ju det onödigt, när man aldrig gör mer än man behöver. Det här med att man skulle laga mindre mat för att man har ett designat kök, vet jag inte om jag tror på. Personligen skulle jag nog laga mer mat om jag hade kokande vatten i kranen. Mycket lättare att fixa ihop nått snabbt då än att micra, särskilt när man äter själv är det ju inte så kul att anstränga sig...

  SvaraRadera
 3. Så länge den har lång hållbarhet tycker jag det är en toppenidé. Hatar grejer på diskbänken. Idag står endast vattenkokaren där och med den här skulle vi slippa även den.

  Och visst borde det vara en miljöbesparing. Problemet är väl att de miljöbesparande armaturer som finns ute har varit svår sålda så länge de inte är snygga. De tar flera år att räkna hem rent ekonomiskt. Men denna var ju både snygg och gör livet bättre (om än marginellt)

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin