torsdag 26 juni 2008

Ny tv-serie om familjen


Bild: Thomas Hawk

Måste det vara så jobbigt med trotsåldern? Behöver man få ångest om man inte tycker det är roligt att leka med sitt barn?

I augsuti börjat UR sända Om Familj, en serie på åtta program för alla ambitiösa men lite vilsna föräldrar som gärna vill ha konkreta råd och stöd på vägen. Programledare är fyrabarnspappan Erik Haag som bjuder in och samtalar med Sveriges främsta experter på temat barn och föräldrar. Serien kommer att ta upp tidstypiska företeelser som egentid och downshifting och aktuella ämnen som mor- och farföräldrar som hellre spelar golf än passar barnbarn, trotsålder, tonår, utanförskap och bonusfamiljer. Studion kommer att gästas av experter som Louise Hallin, Jana Söderberg och Malin Alfvén. Andra medverkande i serien är Carlos Ejemyr Rojas, Felix Herngren, Carina Nunstedt, syskonen Dilba och Dilsa Demirbag, Amelia Adamo och Carin Götblad med flera.

Första programmet handlar om trotsålder, om för och emot läxor och om det måste vara roligt att leka med sitt barn. I samma program tipsar Dilba om att sjunga med sitt barn varje kväll - om det låter fult eller vackert spelar ingen roll. Systern Dilsa berättar att familjen varvar ner på kvällarna genom att berätta sagor för varandra och prata om det som hänt under dagen. Ett annat program handlar om barns aktiviteter, metoden Time-out och VAB-stress. Tittarna får ta del av två framgångsrika kvinnors olika infallsvinklar. Carin Götblad berättar att hon har varit på en djurskötselkurs för treåringar med sitt barnbarn och Amelia Adamo säger att det är roligt med barnbarnen, men att hon inte har så mycket tid och att det därför är nödvändigt med planering.

Läs mer!
Mer om familj på UR:s webbplats

1 kommentar:

  1. Det var inte alltid kul med småbarn. Man kände sig som en fånge, det är bara att erkänna. Ha INTE dåligt samvete! Man kunde avundas de kompisar som hade separerat som hade "barnfria" veckor, samtidigt som skämdes för att man var lite sotis.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin