torsdag 26 juni 2008

In på livet

families

Bild: fazen
Sydsvenskan har flera läsvärda artiklar under rubriken In på livet. Många artiklar handlar om familjen och det berömda livspusslet. Enligt några BVC-sköterskor som intervjuats är det höga utgifter som gör att färre jobbar deltid

– De som jobbar jobbar mer. Färre jobbar deltid. I Husie är husen dyra. De som bosätter sig där måste få in pengar. De är pressade att få det att gå runt helt enkelt, säger Gunilla Möller.
Fredrik Warberg har chattat om att lyckat familjeliv stressar. Men alla familjer har olika lösningar, förmodligen för att alla familjer ser olika ut. Tvåbarnsfamiljen Nisson jobbar ob-tider för barnens skull. 5-barnsfamiljen hjälps åt i vardagen. Med hjälp av rutiner, farfar och skippad egentid får ensamstående trebarnspappan Tony Andersson vardagen att fungera.
Men allt var inte bättre förr. Vardagspusslet kunde vara ännu tuffare förr i tiden
Sen finns det sådana som familjen Thor, som har har tagit time-out från vardagsstressen och tillbringat sex månader på luffen.
– Vi har fått ett helt annat lugn med oss hem om att allt ordnar sig. Samtidigt har vi haft tid att reflektera över livet och vad som är viktigt och kommit våra barn närmre. Det har varit en ovärderlig investering
Men måste man åka bort för att komma fram till detta? Hur skall man kunna sakta ner och göra plats för sådana här insikter i vardagen?

3 kommentarer:

  1. Bra inlägg! Det handlar dock inte bara om barnfamiljer. För föräldrar blir det svårt att gå ner i tid p.g.a ekonomin. För de som inte har barn dock och vill gå ner i tid så finns det inte möjligheten, samhället är inte strukturerad på ett sådant sätt att man skall kunna gå ner i arbetstid. Vi förväntas jobba jobba och jobba men vi vill ju också leva!

    SvaraRadera
  2. Sant, eftersom jag själv har barn är det lätt att fastna i det perspektivet. Naturligvis skall alla som vill ha möjlighet att arbeta deltid.

    SvaraRadera
  3. Allt var inte bättre förr, mina föräldrar jobbade på lördagar och de umgicks inte med mej...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin