tisdag 10 juni 2008

London - Brick Lane

brick lane

Bild: melvinheng

En dag tog vi bussen till Brick Lane, en gata och ett område i östra London. Området är känt som Banglatown och det finns många bra indiska och pakistanska restauranger längs Brick Lane. Det finns även många bra "vintage affärer" som Beyond Retro (finns även i Stockholm) om man vill shoppa kläder och accessoarer. På söndagarna är det flera marknader i området.
Fortsätter man nerför Brick Lane kommer man till Old Truman Brewery, ett område fullt av modedesigners, artister, fotostudior, gallerier och barer.
Jag köpte en Banksy guide i en bokhandel på Brick Lane och vi letade lite efter några av hans "stencils".

Rootmaster restaurant


Bild slushpup
Vi åt lunch på Root-master, en gammal dubbeldäckare där man serverar god veganmat (vi åt hamburgare). Bussen står parkerad bakom Truman Brewery.

Classic Bricklane

Bild: Fabio venni

Brevid bussen står två gamla bilar uppställda som någon sorts installation. Den rosa hade en Banksymålning på ena rutan men den var borta nu. Förmodligen stulen och såld på auktion...
Efter lunch fortsatte vi längs med Brick Lane och tog sen bussen tillbaka till lägenheten. På kvällen var vi på vernissage innan vi avslutade med ett besök på en pub. Nu dricker jag inte öl utan föredrar cider men det finns en flertal ekovarianter av bägge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin