måndag 7 november 2011

Matmåndag: rester med Lantmännen

Fingerfood  

Kannibalens lunchlåda... (eller mitt bidrag till årets Halloweenknytis...)

Det händer att det serveras korv med bröd här hemma och av någon anledning blir det alltid ett eller två korvbröd över - även om man köper ett litet paket. Jag brukar försöka att göra krutonger av de stenhårda bröden men tänkte testa det här tipset om att göra skorpor av korvbröd nästa gång.
Ett annat smarrigt recept är deras fusk tiramisu på gammalt vitt bröd.

För drygt ett år sedan tipsade jag om boken "Var rädd om maten" - en bok att spara för att sluta slänga. Boken handlar om hur du kan laga något gott Dag 1 och använda det som blir över till ännu en spännande måltid Dag 2. En bok att spara för att sluta slänga helt enkelt!
Boken kostar 35 kronor inklusive frakt. 

Det finns många bra recept på deras webbplats också, här är deras "höstkollektion". Bakad pumpa med getost och pumpafrö låter gott!

3 kommentarer:

  1. P.S.
    jag älskar fattiga riddare, gör det på surbröd inland och på amerikanskt sätt med många ägg och mjölk... Engelsk brödpudding är också en delikatess.

    SvaraRadera
  2. Brödpudding är alltid gott! Jag är svag för den smör och bourbonstinna New Orleans varianten.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin