Bra mat är värd att vara rädd om! Massor av bra mat som vi köper med hem hamnar i soporna vilket är ett enormt slöseri för både miljön och den privata ekonomin. Därför har Lantmännen har utsett v 47 till var rädd om maten veckan och utmanar alla svenskar att slänga så lite mat som möjligt under en veckan. Vet du hur man kan se om ett ägg är gammalt? Lantmännen har tagit fram ett test som visar om du är en slarver eller långkokare. Själv blev jag långkokare, jag hade nog blivit besviken om resultatet hade blivit ett annat...
Beställ boken!Behöver du mer tips och råd för att sluta slänga mat? Beställ pocketboken "Var rädd om maten" - en bok att spara för att sluta slänga. Boken handlar om hur du kan laga något gott Dag 1 och använda det som blir över till ännu en spännande måltid Dag 2. En bok att spara för att sluta slänga helt enkelt! Vissa av recepten finns på webben som t. ex kikärtskroketter med rostad butternutpumpa och pinjenötsvinägrett som dag två förvandlas till Pumpasoppa med pesto och feta
Hur mycket mat kan du låta bli att slänga under en vecka?
bedrövligt
SvaraRaderaÄnnu värre i affärernas conteiner.
Jag slänger faktiskt väldigt sällan mat. Antingen så äter vi upp allt (min man är en avfallskvarn) eller så tar jag med till jobbet i matlåda.
SvaraRadera