torsdag 11 december 2008

Weekly Simplicity Tips inför jul

1. Don’t let perfectionism ruin your holidays.
Lättare sagt än gjort. Det är lätt att ryckas med när man ser inrednings- och matlagninstidningarnas glättiga uppslag.

2. Make a list of 5 projects/tasks you want to finish before the end of the year.
Jag har en hel del radda men husrelaterade småprojekt som jag tänkte fixa med men jag skall också se över föregående års nyårslöften och ta sista chansen att infria dem.

3. Heed your limits of time and money.
Att sätta en budget för julklappsrelaterade kostnader kan vara en idé men det är minst lika viktigt att hushålla med sin tid och även energi.

4. When you start to get irritable - take a break.
Eller ta något att äta. Själv glömmer jag att äta vilket gör att jag sen inte orkar fixa något att äta.

5. Say what you want, instead of hinting.
Särskilt om det gäller julklappar, både sådant du vill ha eller om du inte vill att ni skall byta julklappar i år.

6. You get to choose how busy you want this season to be.
Sant, men det är inte alltid så lätt när man skall fira tillsammans med vänner och familj som har egna tankar och traditioner.

7. Take a drive to see the lights.
Eller ännu bättre ta en promenad. Nu börjar det dessutom komma lite roligare juldekorationer även här i Sverige

Fler weekly simplicity tips hittar du här eller gå direkt till källan.

Weekly simplicity tips kommer från Beth Dargis (bethd@encouragingcoach.com), www.encouragingcoach.com Copyright (c) 2008 Beth Dargis, Zeeland, Michigan. All rights reserved.

4 kommentarer:

 1. Tänkvärda ord Anki! I år känns det som om jag har någorlunda koll på läget även om jag ligger lite efter i planeringen. Har lovat mig själv att vara helt färdigpysslad till den 22/12 så att vi bara kan njuta av julkänslan de sista dagarna. Det blir en lugnare jul i år på alla fronter. En promenad framåt kvällen när man njuter av alla fina tända ljus är härligt. Hoppas ni får en riktigt fin jul i ert nya hus.

  God Jul
  Beatrice

  SvaraRadera
 2. Femman är också bra, till mina vuxna barn kan jag inte köpa mycket, dessutom är de anti-pryl..

  SvaraRadera
 3. 8. Celebrate the holiday when it's holiday, not when you're working your ass off.
  Är det inte sjukt att allt ska hända innan jul! Fram till för något år sedan slutade till och med Göteborgs ljusshow dagen innan julafton. Sen, när man verkligen har tid att gå dit med hela familjen är det slut. Vad är det för fel att stöpa ljus på Annandagen? Om det nu är så kul. Annars skulle man väl inte gjort det. Eller baka pepparkakor för den delen. Ingen ska till dagis, ingen kund ringer i mobilen. Det är lungt och skönt.

  Julen är ju helt upp-och-nervänd bara för att det var så man förberedde julen för 100 år sedan. Och vad man då firade var ju bl a att man nu var klar. Med skörd och förberedelser för vintern.

  Nu ska vi både dra in stålar på vårt vanliga jobb och samtidigt göra hela bondepraktikan i december. Och dessutom köpa julklappar, bjuda och gå på glöggparty, luciafirande, julfest och adventskonsert.

  Tror jag det att man blir stressad.

  SvaraRadera
 4. Bra lista och tänkvärda ord så här i jultider! Läste också om en tjej som hade gjort en liknande grej, en not-do-list inför julen. Istället för att göra långa listor över vad man ska göra inför julen hade hon gjort en lista över vad hon inte skulle göra! T.ex. ingen julklappshets

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin