tisdag 30 december 2008

Earth HourVia Mr Green blev jag påmind om Earth Hour 2009 som år av stapeln den 28 mars mellan 20.30 och 21.30 lokal tid.
Earth Hour är en manifestation organiserad av WWF där deltagare (både privatpersoner, företag, städer och organisationer) släcker ljuset under en timme som en symbolisk handling för att uppmärksamma vår överdrivna energikonsumtion och hur den påverkar vår värld. Earth Hour hölls första gången i Sydney 2007 där 2,2 miljoner personer deltog. Året efter hade antalet deltagare stigit till 50 miljoner människor i 370 städer i mer än 35 länder.
I Sverige var det ästan bara kungen och Örebro kommun av de officiella instanserna var med 2008 men förhoppningsvis blir det bågot fler för 2009. Redan har 16 kommuner anmält sitt intresse varav Strömstads Kommun, Göteborgs stad är två deltagare i Västsverige.
Visserligen är iden att man bara ska släcka lyset men varför inte satsa på en personlig blackout och stänga av så mycket elektronik som möjligt.

Läs mer!
Svenska Världsnaturfonden (WWF) om Earth Hour

3 kommentarer:

  1. Ja, skönt att ta chansen att stänga av tvn och datorn och umgås lite. Kanske spela spel till skenet av värmeljus :)

    Jag har utmanat dig och några fler på min blogg att göra en kort sammanställning av egna miljögärningar 2008. Hoppas gärna in!

    SvaraRadera
  2. jag är skapligt duktig på att släcka
    och stänga av onödiga saker.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin