måndag 26 mars 2007

Utmaningen v. 13-14: Koldioxidbanta!

Organic Beans from Saltå kvarn in Järna.

Bilden på burkbönorna (vegetarisk snabbmat ;-D) från Saltå kvarn är tagna av karin_mtb, givetvis med Creative Commons Attribution-licens.


Bett R Worlds senaste utmaning är: att koldioxidbanta! Lite omväxling från andra populära dieter som Atkins, GI och likande.

Under en vecka ska du koldioxidbanta och din mat ska innehålla så få koldioxidekvivalenter som möjligt - det är denna dubbelveckans utmaning. För att bli godkänd på utmaningen får du under veckan aldrig äta nötkött, aldrig dricka vatten på flaska, och du måste prova på att lägga bönor i blöt och/eller grodda. Själv älskar jag groddar!

Vi äter ju så för det mesta (hemma i alla fall) även om vi föredrar att lägga kikärtor i blöt (och svarta bönor förstås). På torsdag får vi en ny sändning med mestadels lokalt- och/eller kravodlat från Fröken Grön. Jag har även skaffat mig login till Hedenborgs för att kolla in deras sortiment. Det har hänt en del sedan vi sist beställde från dem. Nu finns sortimentet på webben.

För att underlätta tipsar Bett R World om olika recept man kan laga till under veckan, och här kommer lite fler bra bönrecept:
My Best Pinto Beans (från the Hillbilly Housewife) som vi testlagade i januari
Potatis- och kikärtsgryta från ICA Buffé - vi ersatte potatisen med blomkål
Cuban Black Beans & Black Bean Soup från Frugal Veggie Mama - har tänkt att provlaga den länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin