söndag 18 mars 2007

Helgaktiviteter

100 Mile Diet Produce

Bilden är tagen av Cookthinker med Creative Commons Attribution-licens

I lördags var vi och storhandlade på ICA Maxi som vanligt. Som jag skrivit om tidigare firade Maxi 1 år som svanen-butik med 10% rabatt på alla svanenmärkta varor. Vi lyckades dock bara få med 1 svanenmärkt vara i kassarna, pappersnäsdukar (behövs i dessa förkylningstider). Vi handlade även falukorv med ekologiskt kött, KRAV-märkt dijonsenap från Kung Markatta, ekologiska aubergine och choklad från Green & Black.

Jag funderar på att testa en version av the 100 mile diet, dvs att endast äta närproducerat. Innan jag sätter igång projektet måste jag dock planera och fundera lite. Eftersom jag inte äter kött och vi dessutom har olika typer av födoämnesallergier i familjen har jag en viss vana av att planera maten och för det mesta gäller det bara att tänka lite kreativt så det skall nog gå bra. Som Christina rapporterar kan det emellanåt kännas både enhanda, trist & torftigt att bara äta lokalt odlad mat, särskilt under vinterhalvåret. Detta är något som Emme känner igen sig i, hon bloggar om hur mycket man uppskatta en apelsin när man inter äter det till vardags.

I helgen lyckades vi även klara av ett besök på "Outlet stället" Freeport. Vi hade fått en inbjudan till en stamkundskväll av en kompis och eftersom maken behövde fylla på skjortförrådet begav vi oss till Kungsbacka. Det var en lite jobbig upplevelse på många plan eftersom det blåste halvs torm med underkylt regn, vi inte hade någon vagn med oss till ungarna och det fanns mycket trevligt att köpa dessutom med 20-25% rabatt... Vi lyckades dock med att endast köpa 3 skjortor till maken, regnet och blåsten gjorde sitt för att vi snabbt åkte hemåt. Jag förstår inte varför de inte byggde in affärerna under glastak eller liknande.


Från olika bloggar har jag fått tips om Blockets satsning på videoannonser med Håkan Ludwigson alias Peter Apelgren som säljer olika prylar, se http://www.blocket.se/li?q=Ludwigson&ca=15_s&c=0&w=2. Jag måste erkänna att jag fnissade högt åt åtskilliga av annonserna.


1 kommentar:

  1. Freeport är ett vedervärdigt ställe. Har hittills aldrig lyckats köpa något där!

    Det är intressant det där med hur mycket man uppskattar något vardagligt när man inte ätit det på ett bra tag. Kanske är det så man ska tänka kring den importerade maten - det är knappast möjligt, eller ens önskvärt, att stoppa all matimport. Men att hålla sig till äpplen, kålrötter och potatis till vardags och sedan betrakta exotiska frukter och kryddor som en lyxvara man unnar sig någon gång ibland. Ungefär så som det var när man fraktade varor med segelfartyg...

    Idag köpta jag iaf flera kilo potatis, odlad ett par mil härifrån. Det finns!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin