fredag 1 juni 2012

Resetips! Weekend i Berlin

A.Horn, bicycle repair shop in Kreuzberg, Berlin

Ända sedan jag kom hem från Cycling for libraries förra året har jag längtat tillbaka till Berlin så idag bjuder jag på några tips från den här fantastiska staden.
Boende

Vi bodde på en vandrarhem i Kreutzberg precis vid floden Spree men det finns bra och billiga vandrarhem & hotell över hela stan. Det gäller bara att bestämma sig vilket område man vill bo i. Värt att tänka på är att staden är större än den ser ut på kartan men de allmänna kommunikationerna är bra, vare sig man tar buss eller metro.

Upptäcka
Promenera längs Spree, kolla in Berlinmuren och Brandenburger Tor, Besök Tempelhof - den numera nedlagda flygplatsen som fungerar som ett stor friluftsområde.

Mat
Mustafas Gemüse Kebap är perfekt som vegetarisk nattamat om man inte vill är sugen på en currywurst. Det finns många caféer och barer.

Cykla
Berlin är en riktigt bra cykelstad. Det finns en hel del särskilda cykelbanor men det är rätt dåligt skyltat. Skaffa en bra karta och navigera efter tunnelbanestationerna. Ett plus är att bilisterna tar hänsyn till cyklar och man kan alltid navigera efter tunnelbaneskyltarna. Många vandrarhem hyr ut cyklar för 7-10 euro per dag men det finns också särskilda cykeluthyrningsfirmor.

Cph-Berlin

Åka dit
Man behöver ju inte cykla dit, även om det rekommenderas! Det är enkelt och förhållandevis billigt att ta Berlin night express från Malmö. Vill man hellre åka buss finns det möjlighet att åka med Swebus.


Guide till Berlin

Läs en bok!En kul guide att ha med sig eller läsa innan är Berlin : stadsdel för stadsdel : en hel guide till en delad stad av Valle Wigers, Per Ek och med foto av Linda Berglund. Jag gillar även topp 10 serien vad gäller guideböcker. De är smidiga att ha med sig i väskan om man som jag gillar att resa med lätt bagage..

Mer
Dirt cheap Berlin

1 kommentar:

  1. Bra tips! Jag har funderat på en weekend i Berlin och såg senast idag bra flygbiljetter. Kanske ska slå till.. :-)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin