tisdag 11 oktober 2011

Cykeltisdag: cykelsmart version 2

Cykelsmart


Att bli cykelsmart innebär att upptäcka, eller återupptäcka, fördelarna med att cykla. För hälsan, miljön, plånboken och livsglädjens skull.

Cykelsmart är en cykelblogg som brinner för cyklar och cykling. Den drivs av branschorganisationen Svensk Cykling och du kan ta del av nyheter, tips och tankar om cykling, cyklar, cykelmode och cyklandets villkor från Sverige och världen. .
Våren 2009 gav man ut pocketboken Cykelsmart som gav argument, tips och inspiration med syftet att berätta att det går att gå från vanebilist till smart cyklist. Två år senare har Cykelsmart tryckts i 30 000 ex och delats ut i städer, på företag och i organisationer.

Nu kommer det en omarbetad uppföljare: Cykelsmart - livskvalitet på två hjul – handbok för moderna människor
Cykelsmart ska vara den perfekta handboken för alla som redan cyklar men också de som funderar på att börja cykla. Kapitel som ”Att köpa cykel”, ”Ta hand om din cykel” och ”Myter och missförstånd om cykling” ger läsaren en mängd tips och argument för att börja cykla regelbundet – och bli mer cykelsmarta helt enkelt.Ett flertal kända svenskar bidrar också med personliga tankar kring cykling, som t ex Lennart Jähkel (använd hjäm!), Amelia Adamo (sadeln är viktigast) och Kitty Jutbring.
Jag gillar speciellt möjligheterna att skriva ner anteckningar om sin egen cykel, i slutet av boken.
Här kan du ladda hem boken som pdf.

1 kommentar:

  1. Min mormor cyklade fortfarande när hon var över 70 år, men hon blev påkörd av en lastbil och efter benbotten läkt, cyklade hon inte mer..

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin