fredag 7 oktober 2011

Fredagsfilm: Jay Shafer om miniboende som en form av civil olydnad


Igår bloggade jag om alternativ boende som konst och idag blir det en hyfsat aktuell videointervju med Jay Shafer, en av de mest kända förespråkarna för miniboende som jag bloggat om vid flera tillfällen. Shafer är grundare av Tumbleweed Tiny House Company. Han har själv bott i minihus sedan 1997 men efter att ha gift sig och fått barn har han växlat upp sitt boende till hela 500 square feet (46m2).

I den här filmen talar Shafer om hur miniboende är så mycket mer än små söta hus. Det handlar om hur vi kan leva enklare liv men också hur det är en form av civil olydnad då det i vissa delstater kan strida mot byggnadslagstiftning att bo i ett minihus. Vad är egenligen lyx och frihet? Att bo i ett enormt McMansion  eller att vara skuldfri och bo i ett litet hus? Nu är det kanske inte alltid så enkelt men ett liv som inte är tyngt av onödiga prylar kan vara ett lättare liv.

5 kommentarer:

 1. Maken och jag var lyckliga ett år
  i studentrum på 12 m²

  SvaraRadera
 2. Eftersom jag har himla ont om pengar lekte jag med tanken på att bo i mitt tält ducha på gymmet och använda offentliga toaletter. Hade funkat för mig eftersom jag gärna går till gymmet varje dag iallafall. Men ett minihus verkar ju lite tryggare och varmare. Men det verkar svårt att hitta något billigt och lagligt ställe att ställa den på. Kanske får man parkera en på en parkeringsplats om man betalar för sig?

  SvaraRadera
 3. Alltså tack! För denna blogg! Precis vad jag behöver. Jag ska nämligen börja med köpstopp fram till jul, och behöver pepp och inspiration. Kommer nog "hänga" en hel del här! /Elsa

  SvaraRadera
 4. Kul Elsa, lycka till med ditt köpstopp!

  SvaraRadera
 5. Jag har byggt en av Jay Shafers hus på hjul. Rekommenderar verkligen er att bygga ett.
  Jag beskriver hur man ska göra på min blogg off-grid.se

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin