fredag 7 januari 2011

Rensa vinden


Vad ska du göra i helgen? Har du fått in alla nytillkomna julklappar eller behöver du rensa lite för att göra plats?
Rensavinden.nu är en ny hemsida på nätet där man kan ge bort saker gratis. Något som skiljer rensavinden.nu från liknande sajter är anonymiteten. Alla som lägger ut en annons förblir 100% anonym förutom för dem som SMS-bokar en av deras annonser. Förhoppningsvis skall det minska e-mail och telefonsamtal från oseriösa spekulanter.

Rensavinden.nu är gratis att annonsera på, vare sig det gäller nya eller begagnade objekt som man vill ge bort till någon som har bättre användning av dem. Det inget konto eller medlemskap för att kunna lägga upp annonser. Däremot kostar det 10 kr i SMS-kostnad för den som är spekulant. Rensavinden.nu skänker enligt uppgift 15% av sina intäkter (pengarna från smsen) till en utvald miljöorganisation. Man planerar att publicera regelbundna rapporter över hur mycket pengar som går vidare till miljön på "Rensa vinden bloggen" som kommer att lanseras i början av detta året.

"Köparen" eller mottagaren kan söka efter ett visst objekt i sökfunktionen. När man hittat ett intressant objekt skickar man ett SMS (kostar 10 kr) till rensavinden.nu med annonsnumret. Då får man tillbaka ett svars-SMS med namn, adress, email och telefonnummer. Man har då bokat annonsen, får ensamrätt på annonsörens kontaktuppgifter och annonsen försvinner från sidan. SMS-avgiften medför en seriös mottagare som verkligen är intresserad av objektet som bortskänkes.
Det är endast den som är "först till kvarn" och således mest intresserad av annonsen som kommer kunna kontakta annonsören. Den funktionen gör Rensavinden.nu till en ganska unik bortskänkes-sida.

"Våra kunder ska lätt kunna hitta det de söker efter samt enkelt kunna lägga upp en gratis annons med det man vill ge bort" säger Fredrik Doverot som ligger bakom idén med Rensavinden.nu

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin