tisdag 12 oktober 2010

Satsa på begagnade friluftskläder.

Guadalupe Peak - Pre-Trip Sorting and Packing (John)

Bild: Never Stop Climbing

Friluftskläder, som vandrarkängor, vindjackor, skaljackor, handskar och mössor, är ofta av så god kvalitet att de tar åratal att slita ut. Ofta hinner man tröttna på sitt plagg långt innan det blivit slitet nog att kassera. Jag brukar köpa begagnade friluftskläder och utrustning. På Tradera har jag exempelvis fyndat Fjällräven byxor i utmärkt skick - det enda som krävts är ny impregnering.
Tidigare har jag skrivit om Fabolous & poor, en specialbutik för begagnade skidkläder i Stockholm. I Malmö hittar man Kit Out som är ett exempel på framtidens butik. Här hittar du bättre begagnade kläder och utrustning.
KitOut som ligger på Friisgatan 14 i Malmö har som affärsidé att ge sina kunder möjlighet att byta in jackor och annan uteutrustning utan att bidra till onödigt resursslöseri.

– Produkter (som verkligen är) av hög kvalité kommer alltid att vara miljövänliga. Antingen så använder man dem tills de är helt slut eller så ger man dem vidare när man inte längre har behovet, skriver grundaren Erik Rydh på företagets blogg.

Vill man sälja sina gamla prylar tar man med dem till butiken där de värderas. Prylarna får sedan hänga en säsong i butiken och när den säljs går vinsten (50% av försäljningspriset) in på ens konto. En del av kläderna finns att kolla in på KitOuts blogg eller Facebooksida.

1 kommentar:

  1. Vi brukar träffas ett gäng och fika och byta kläder. Alla har med sig det de har tröttnat på/ vuxit ur. Mest blir det barnkläder men det är ju en idé att utveckla vuxensidan.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin