måndag 14 juni 2010

Matmåndag: Leva billigt

latest capitalist outrage

Bild: i,max

Efter en och en halv veckas sjukskrivning från bloggen är jag nu "tillbaka i sadeln" även om jag fortfarande är hemma. Jag vill passa på att tacka alla som har bidragit med gästinlägg och er läsare som lämnat kommentarer. Förhoppningsvis har ni hittar någon ny favoritblogg att följa!

Via Get Rich Slowly hittade jag till Jeffrey som bloggar på Grocery Coupon Guide. Under maj månad bestämde han sig att se om det gick att äta bra för bara en dollar om dagen. Bakgrunden till experimentet var en diskussion mellan Jeffrey och hans syster huruvida det gick att äta bra hälsosam mat på bara 1 dollar om dagen. Jeffrey klarade faktiskt utmaningen trots magsjuka och att hans syster krävde att han skulle laga mat som även andra uppskattade.Han lyckas även med konststycket att donera både extra mat och andra förnödenheter till välgörande ändamål under projektet.



Att projektet blev så pass framgångsrikt som det ändå blev bygger på att Jeffrey utnyttjar kuponger, korterbjudanden och specialerbjudanden till max. I USA finns det möjlighet att dubbla och trippla kuponger vilket innebär att man nästan kan gå plus minus noll på att handla om man planerar bra. Han har också möjlighet att handla ofta vilket också måste tas i beräkning. Själv undviker jag att gå in i butiker, även livsmedelsaffärer om jag inte måste.

Frågan är om går det att leva på motsvarande 1 dollar ( drygt 8 kr), om dagen i Sverige?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin