måndag 24 augusti 2009

Matmåndag - spaghettirester

DSC02833

Bild: min egen

Ni som följt bloggen ett tag har säkert märkt mitt intresse för olika typer av projekt. Ett av mina senaste matrelaterade projekt är att bli bättre på att ta till vara på rester och på så sätt minska mängden mat som släng. Idag bloggar jag om spaghetti. Vi får ofta pasta över, särskilt svårt är det att koka rätt mängd spaghetti. Blir det pastasås över är det lätt visserligen att slänga ihop en matlåda men blir det bara lite pasta över blir det lätt att den åker ner i kompostpåsen.
Förra veckan när bara Storebror och jag var hemma och åt lunch testade vi en variant av "Baked spaghetti". Det blev riktigt gott!

Jag tog:
1 liten glasburk överbliven tomatsoppa (1-2 dl) som jag hade i frysen
överbliven pasta
ostskalkar
olivolja

Resultatet blev gott även om det kanske inte syns så bra på bilden! Dessutom använde jag upp slattar som annars kanske hade åkt i komposten.


Har du några bra spaghettitips?
Läs mer!
Här är en annan idé, spaghettipannkaka (ser godare ut än det låter)

9 kommentarer:

 1. Tvärtemot barnen är jag väldigt förtjust i makaronipudding i ugnen, funkar lika bra med pasta. Senaste nyhet; finriven vitkål i, mums (gärna lite förbehandlat långsamt med liten smörklick i kastrullen).

  Makaronivälling/ pastavälling, kokas med mjölk, kryddas med havvssalt och honung, serveras med färska bär.

  Pstarester i omelett är ok.

  SvaraRadera
 2. alltså, när man har bara lite pasta, fyller man på med "kokat" vitkål.

  SvaraRadera
 3. Självklart även finriven morot i. Lök.

  SvaraRadera
 4. Jag brukar steka spaghetti när jag fått lite över. Går lätt att variera efter vad man har hemma. Jag brukar knäcka ett par ägg i stekpannan och hacka sönder, gör maten mer mättande. Även lite lök passar att ha i.

  Ingredienser:

  Spaghettirester
  Olivolja
  Soltorkade tomater eller färska tomatskivor
  Salt
  Kryddor (svartpeppar, oregano eller dylikt)
  Ägg

  Smaklig måltid!

  SvaraRadera
 5. Vi slänger ju 30% av vår mat så det är ett lovvärt projekt. Och så äter vi i västvärlden alldeles på tok för mycket. Om vi även åt mindre kött så skulle det ej vara några problem att få plats med det mer arealkrävande ekologuiska jordbruket.

  SvaraRadera
 6. Jag gör makaronilåda till sambons matlåda. Det är något som jag är så där lagom förtjust i medans han gillar det skarpt.

  Det kanske är detsamma som makaronipudding som nämns högre upp? Pasta, äggstanning köttrester av ngt slag och lite ost gör jag min på. Finns det inga köttrester blir det ett halvt paket bacon.

  SvaraRadera
 7. Hej Anki! Ville bara rapportera att jag nu är igång med 10-saker-utmaningen på min blogg. Tusen tack för din kloka inspiration! Kram Mimmi

  SvaraRadera
 8. Vilka bra spaghettitips!

  Mimmi - det skall jag kolla in, kul att du hänger på!

  SvaraRadera
 9. makaronilåda är nog samma som pastapuddin, med äggstanning, korv- och köttfärs, ost, lök. Nu dryger jag ut det med vitkål, riven morot, mums.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin