fredag 21 augusti 2009

10 saker / 10 things 1-10

DSC02845

Bild: min egen

Inspirerad av David med bloggarna med bloggarna Simple Organized Life & the Good Human hänger jag på "the 10 things challenge". Tanken är att jag skall bli inspirerad och ta tag i alla de där sakerna som bara ligger där hemma utan att användas eller lagas. Den här veckan gjorde jag mig av med följande 10 saker:

 1. Urväxta barnfleecevantar (välgörenhet)
 2. Svarta byxor, 2nd hand och nu utslitna (soporna)
 3. Trasig leksak - ungarna tjatade till sig var sin och de höll i säkert 1o min (soporna)
 4. ljus jeans kjol - 2nd hand inköpt för cowboyfest och redan då för liten (välgörenhet)
 5. mörk jeanskjol, Lindex eko felköp som jag aldrig riktigt gillade (välgörenhet)
 6. Henry James bok The turn of the Screw (Bookmooch)
 7. Henry James bok Daisy Miller (Bookcrossing)
 8. Rameau de la Victoire bok (Bookcrossing)
 9. Lotsa barn (till kompisar som är nyblivna föräldrar)
 10. Uppdrag mamma (till kompisar som är nyblivna föräldrar)
Det här gick ju oväntat bra! Kanske är det för att man har barn? Det känns som om man ständigt rensar bort urvuxna eller utslitna kläder och prylar. Jag håller på att rensa i bokhyllorna också, bland annat gör jag mig av med en hel del "skaffa barn böcker". De flesta av dem fokuserar ändå mest på graviditet, förlossning och småbarnsåren och nu när Storebror börjar förskoleklass är det annat man funderar över. Som TV-spel, gå ensam eller inte till skolan, kompisrelationer och sånt
Sugen att hänga på och rensa lite i gömmorna?

7 kommentarer:

 1. Jag älskar att rensa ut och gör det då och då. Nu i september ska jag anordna min första loppis i kvarterslokalen där vi bor, så nu är jag extra angelägen om att rensa ut och det känns så skönt när man blir av med sådant man aldrig använder.

  Förresten, läste att du ska rensa ut vänta barn-böcker. Jag håller på att utbilda mig till doula/förlossningspedagog så jag håller på att bygga upp ett litet bibliotek med sådana böcker. Har många, men vill ha fler, så om du rensar ut några som du vill sälja så kan du hojta till, det kan hända att jag vill köpa dem som jag inte redan har.

  SvaraRadera
 2. Det känns som det ständigt rensas hemma hos mig. Erikshjälpen ligger som väl är tvärs över gatan. Sedan är vi i familjen duktiga på att kolla med varandra innan saker går till loppis o dyl. Läste om en kvinna som hade som projekt att göra sig av med en sak om dagen i ett år. Det tror jag hade varit nyttigt för många svenskar.

  SvaraRadera
 3. jag älskar att rensa och gör det ganska ofta! Inget känns så bra efteråt! =)

  SvaraRadera
 4. Jag har rensat en hel del under senaste halvåret. Att rensa bort tio saker var en intressant tanke. Ska se om jag kan lyckas med det under helgen.

  SvaraRadera
 5. Helt klart en lysande idé och precis vad jag behöver på väg in i mitt "enklare liv". Jag hänger på och gör det till ett återkommande inslag på min blogg. Tack för ännu ett inspirerande tips! Hälsningar Mimmi

  SvaraRadera
 6. Kul tanke! Den ska jag nog försöka anamma :)

  SvaraRadera
 7. Åh, tusen tack! Jag behöver verkligen inspiration just nu.
  Det värsta är att jag är så slö och tycker det är jobbigt med engelska sidor. Men det kan det ju vara värt..
  Kramar, Wi

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin