fredag 21 november 2008

Favoriter i repris - Solidarisk Varumässa 2008 & Fair Fashion market

I used to be a tyre... Recycled products

Bild: net_efekt

I år blir det återigen Solidarisk Varumässa i Haga Församling. Det hela går av stapeln på Haga Östergata 30 lördagen den 6 december kl. 10 – 17 och söndagen den 7 december kl. 10 – 15· Passa på att handla juklappar från 25 olika handlare säljer. Det kommer att finnas dam-, herr-, och barnkläder, skor, tyger,presentartiklar, ikoner, leksaker, smycken, specerier, bröd, frukt,grönsaker, godis, blommor, tidskrifter och Ekohäftet, m. m.
Andra deltagare är Ekobanken, Mikrofinanshuset, Svenska Getbanken, Naturskyddsföreningen och Miljöförbundet Jordens Vänner.
Det blir solidariskt kafé.·Lördag kl. 13.00 – 14.30 talar Jamii Bora om " ur fattigdomen av egen kraft" tillsammans med Lars-Olof Hellgren, VD, Mikrofinanshuset i Uppsala·
På söndagen kl. 13.00 – 14.00 handlar det om rättvis Handel, solidaritet och hållbar utveckling med fil. dr. Olof Lundquist.


Fair fashion market - Alternativ julmarknad 6-7/12
Världskulturmuseet följer upp succén från förra året med en alternativ och annorlunda julmarknad, som ställer eko-rekomodet i centrum samma helg. Här hittar du för stora och småfrån västsvenska uppstickar designers. På torget utanför lyser "The Market" upp i vintermörkret med kreatörer, formgivare könstnärer och konsthantverkare. magasinet Camino inspirerar med spännande events. Njut av Tablas ekologiska jullunch och ett gott samvete med denna heldagsupplevelse.


Stadsmissionens traditionella julmarknad
Helgen innan, den 29/11 är det dags för Stadsmissionens traditionella julmarknad
Julmarknaden inleds med en en andakt i kapellet på Stigbergsliden 6 och sen öppnar själva marknaden kl. 10.20. Det kommer att finna slotterier, tombola, loppis, hembakt CD-skivor till försäljning och mycket annat. Stadsmissionen har även en bod i Bältesspännarparken 5-23/12.
Skall du handla - så handla rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin