lördag 7 juli 2007

Semester - regn och annat kul som barn gillar


Vi är på på besök i ett regnigt och översvämmat Skåne (även om det är uppehåll för tillfället). På vägen hit, kryssandes för att hitta en väg som inte var avstängd, passerade vi en drunknad buss samtidigt som man på radio avrådde alla att åka bil in i Malmö, men det var så dags då.
Är det så här det kommer att vara i framtiden med alla klimatförändringar?
På TV har man sänt Live Earth hela dagen men vi har haft TVn avslagen. Även om vädret inte har varit det bästa så kan man ju inte sitta inne och titta på TV hela dagen, framför allt inte om man har småbarn med spring i bena.

Kul för barn
I början på juli skrev jag om Gratisnöjen för barn på sommaren. Sedan dess har jag stött på lite olika intressanta barnrelaterade artiklar och blogginlägg. Från trendiga barnvagnstillverkaren Bugaboo kommer Bugaboo Daytrips med förslag på sevärdheter i olika städer jorden runt. Närmast oss i Sverige finns platser som Köpenhamn, Amsterdam, London & Brighton. I Köpenhamn kan man leka med drakar i Kongens Have eller beundra biblioteket, den "svarta diamanten". Det senare utflyktsmålet kanske passar bäst med sovande bebisar...

Från Washingtonpost.com kommer A Kid's Reality, en läsvärd artikel om barns fantasi och deras behov av fri lek. Mina barn är av någon anledning förtjusta i att leka flygplan och att de reser till Mallorca...

På bloggen the New Homemaker hittade jag artikeln Simple Secrets That Create Happy Family Memories. Många av förslagen är väldigt amerikanska i sin framtoning men det finns några olika men enkla tips att ta till sig, t. ex. att fira alla familjeframgångar, och skapa mysiga nattningsrutiner samt att stänga av TVn och istället ha spelkvällar där man kan damma av klassiker som bondespelet, kasta gris och fia med knuff .
Själv hoppas jag på bättre väder så att barnen kan få bada lite.
Bilden (som inte föreställer min barn...) är tagen av Bruno M. C. Gonçalves med Creative Commons Licens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin