tisdag 13 januari 2015

Det går bra nu eller? eller vådan av att äta ur kylen...

Kantareller

Skörd som ska avnjutas med måtta... annar skan det hända att man sitter på bussen och bara har matlådor att ta till när illamåendet kommer pltösligt

Januari är en bra månad att äta ur kyl, frys och skafferi. Jag har exempelvis fortfarande svamp kvar i frysen sedan i somras, efter min matförgifting (som kan ha berott på egenplockad svamp..) har jag inte varit så sugen på att göra något med svamp i men det kanske är dags nu? För övrigt sade giftcentralen att bara för att man kan så ska man inte frossa i svamp, det är mer tänkt som en krydda... Tänk på det om det blir ett lika bra svampår i år....

Annars kan det ju ibland kännas som om man har flyt  i tillvaron,  allting känns bra, sparkontona växer, barnen gillar maten som man lagar och man är allmänt nöjd. Sen händer saker som påminner en om att man inte ska klappa sig på axeln. Som jag skrev i inledningen är januari en bra rensa månad. Förra veckan tänkte jag använda den halvvissna grönkålen i kylen och de lite skrumpna palsternackorna till kvällens middag. Tji fick jag när grönkålen visade sig inte bara ha blivit rejält brun utan dessutom luktade pyton när de togs ur plastpåsen. Palsternackorna såg helt ok ut (om än lite skrumpna) men som tur var smakade jag på dem innan jag serverade dem till barnen för de smakade verkligen bittert. Panikartat googlade jag recept och fastnade för ett recept på vita bönbiffar. Till middag serverades alltså bönbiffar á  la mode (varken purjo eller potatismjöl hemma)  - är det här något med fisk undrade sonen?, överkokt mathavre - jag vill inte ha havregrynsgröt till middag sa dottern . Det hjälpte inte ens att jag hällde tacosås över...något som är ett bra husmorsknep är man har matkinkiga barn, det är i alla fall mindre socker än ketchup....

Nej som sagt, ibland går det mindre bra... När jag ändå är inne på Real Life Hisingen så kom jag på att jag måste recensera Orka torka - den nya boken från Lotta Sjöberg som tagit initiativ till Family Living, the true story också!

2 kommentarer:

  1. Jag gjorde en man-tager-vad-man-haver pastasås för ett tag sedan som nog var lite mer lyckad. Dottern tyckte jag absolut skulle skriva ner receptet och skicka in den så den kom med i nån kokbok. Den fick med andra ord väl godkänt. Men det är ju inte alltid resultatet blir så lyckat. :-)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin