måndag 13 oktober 2014

Matmåndag: Inte rotsaker igen...

Kärleksmums

...sa min dotter när jag stod och skalade och hackade inför söndagens sävliga rotsakssoppa. Jo så är det - här hemma äts det massor av rotsaker så här års. Mycket soppor, grytor och gratänger för jag tycker att det är så gott! Att det är bra för hushållskassan är heller ingen nackdel. I söndags passade jag dessutom på att koka fond på skalen och det andra som blev över när jag förberedde soppan. Jag slängde i princip ner allt i en kastrulll, hällde över vatten och sen fick det puttra några timmar. Sen var det bara att sila av och reducera. Här är ett annat recept om du behöver inspiration.
Och soppan gick faktiskt ner, framför allt eftersom det vankades efterrätt bestående av hembakade kärleksmums. Däremot vet jag inte om den var så fantastiskt mycket godare än den vanliga som jag gör på en dryg halvtimme på spisen. Men det är ju alltid roligt att testa nya recept.

3 kommentarer:

 1. Vi hade ungsrostade rotsaker i går, rester idag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. P.S.
   Potatis skalar jag nästan aldrig när jag har klyftor i ugnen, morot går bra med skal på. Men kålrot och rotselleri har lite beskt skal På våren kan man ibland hitta palsternacka med blast som man kan ha i soppor och gratänger.

   Radera
 2. Skulle hellre ta receptet på din "vanliga". Känns som att en halvtimme på spisen passar mitt småbarnshektiska liv bättre.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin