tisdag 13 november 2012

Bort med prylarna

Strange fruit

Som jag skrev om för ett tag sedan ligger jag i skilsmässa. För någon vecka sedan genomförde vi en bodelning av möbler och prylar, något som jag hade gruvat mig för länge. Bara tanken på att dela upp alla sakerna vi fick i bröllopspresent gjorde mig illamående. Men det gick trots allt förvånansvärt bra. Var och en tog det som den hade haft med sig in i boet och uppdelningen av våra gemensamt inköpta/fådda prylar löste sig ganska bra också. Kanske för att i alla fall jag har bestämt mig för att bara ta med mig sådant jag verkligen tycker om. Intressant nog blev det dessutom en hög över med sånt som ingen av oss ville ha och som vi ändå släpat omkring på i minst en flytt.

Så i helgen körde barnen, mormor och jag garageloppis med en del av de ratade och utrensade prylarna. Vi blev även av med leksaker som bara tagit upp plats på vinden de senaste åren samt barnens urvuxna cyklar. Av det som blev över åkte det mesta iväg till Emmaus. De få barnprylarna som blev över funderar jag på att försöka sälja på Blocket, likaså motionscykeln. Får jag inte napp där blir det Freecycle.

Det känns skönt att bli av med sakerna, befriande på något sätt! En skilsmässa är en sådan omskakande upplevelse även om de inblandade parterna inte är osams så man behöver verkligen ta till vara på alla positivt man kan i sammanhanget. Det kändes även bra att involvera barnen. Vi hade kul tillsammans och de pengarna vi fick ihop har vi bestämt att de ska användas till en skidresa på sportlovet. Barnen fick också vara med att bestämma vad sakerna skulle kosta. Vi jämförde med likvärdiga varor i Blocketannonser och det fick barnen att inse att det kan vara ganska stor skillnad mellan vad man tror saker är värda/det emotionella värdet jämfört med det faktiska marknadsvärdet.

Framöver nu är det nytt boende som är den viktigaste frågan. Jag återkommer med ett inlägg om mina funderingar krig det.

4 kommentarer:

 1. befrielsen från ting är nog ibland underskattad. jag kör ett köpstopp igen under 2013 - längtar!

  SvaraRadera
 2. Min dotter suckar alltid över barnkalasen och försöker önska mindre prylar till barnen... Jag är en saksamlare, men är ändå glad när jag lyckas lämna ifrån mig lite onödiga prylar. Riktigt tråkigt med skilsmässan, men livet är ju så...

  SvaraRadera
 3. Det kan vara väldigt ångestfyllt att dela upp gemensamt bohag. Även efter uppdelningen är gjord och man hittar saker som påminner om något särskilt. Låter som ni fick till ett fint avslut och skönt att barnen fick vara med på ett hörn. Önskar dig allt väl i nystarten!

  SvaraRadera
 4. Det låter sorgligt med en skilsmässa men ibland är det nödvändigt - hoppas ni alla klommer ut på andra sidan helskinnade!
  Kramar

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin