tisdag 28 augusti 2012

Cykelisdag: Cykelbyrån expanderar

Bike in Ebeltoft

 I mars bloggade jag om företaget Cykelbyrån som i snart två års tid har hjälpt företag i Stockholm som vill cykla i tjänsten genom att erbjuda en helhetslösning för företagscyklar. Nu utvidgar man sin verksamhet till Malmö och lanserar dessutom en ännu mer miljövänlig lösning,  alla transporter av cyklarna kommer att ske med cykelkärror

-Det är väldigt spännande att komma till Malmö som vi vet är en mycket bättre cykelstad än Stockholm. I Stockholm finns tyvärr ett stort motstånd mot cykelkulturens frammarsch, och att förbättra infrastrukturen för att öka framkomligheten på cykel tar tid. Detta trots att bilköerna i Stockholm är bland de värsta i Europa. I Malmö inser fler fördelarna med att vara en cykelstad, precis som grannarna på andra sidan sundet, säger Viktor som själv bott i Köpenhamn.

Efter att ha cyklat i städer som Riga, Vilnius, Helsingfors och Tallinn tycker jag ändå att Stockholm är hyfsat cykelvänligt även om ingen av dem lever upp till drömcykelstaden Köpenhamn. Men jag skullle definitivt kunna tänka mig att ha tillgång till en tjänstecykel på jobbet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin