torsdag 30 augusti 2012

Gratis är gott! Kolla in nära 8000 fria utbildningsprogram

Smash Ur TV, Day 259 of 365

Bild: DieselDemon

Jag brukar sällan tipsa om TV men det här är en riktigt bra nyhet! UR:s stora utbud av radio- och TV-program har hittills i huvudsak varit dolt bakom lösenord, men nu har man förhandlat med rättighetsinnehavarna och köpt loss nästan 8000 UR-program. Det är en veritabel guldgruva med faktagranskade kvalitetsprogram, som gjorts fritt tillgängliga på webben - för  skolelever, studerande och alla andra intresserade.

Några av de som jag tipsat om under åren är bland annat maten - en global utmaning och om familjen. Ett annat som verkar intressant är "Just say yes"

"Varje dag försöker vi människor påverka andra att säga ja och varje dag möts vi av tusentals uppmaningar att säga ja. Men vad är det som får oss att säga ja till budskap i reklam eller från makthavare? Enligt den amerikanske professorn Robert Cialdini är det sex olika faktorer som spelar in. Cialdini berättar om sin forskning och vi möter indiska såpaskådisar som vill påverka tittarna att säga ja till en modernare syn på äktenskap och samlevnad. Vi möter även männen bakom "The Yes Men" som använder sig av människors tilltro till expertbudskap för att driva med politiker och företag."

Under september körs en kampanj på UR:s webbplats för att lyfta fram alla de program som blivit fria. Bläddra via ämnen eller åldersindelade målgrupper, sök, titta, lyssna och utnyttja möjligheterna att tipsa kollegor och andra via sociala medier.

2 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin