fredag 27 augusti 2010

NYC - förberedelser

New York i Göteborg

New York inspiration på spårvagnshållplatsen

Om bara några dagar åker jag till New York med min mamma för att fira hennes födelsedag. Jag har fått lite frågor om vår resa så här skriver jag om själva förberedelserna. I ett annat inlägg kommer jag att skriva om hur vi planerar att resa med lätt bagage.

Resa och boende
Vi bokade vår resa redan i början av året. Efter att ha kollat in hotell och valt mellan olika stadsdelar bokade vi flyg och hotell tillsammans på Mr Jet. Vill man se hur hotell och resmål egentligen ser ut när de inte är fotade med vidvinkel eller liknande så rekommenderar jag Tripadvisor eller Oyster.com (endast utvalda resmål i USA samt Västindien). Eftersom det är första gången vi är i NYC så valde vi ett hotell i Midtown så att vi är någonstans i mitten och har ungefär lika nära (eller långt) till allt.
Vi valde ett hotellrum med pentry för att inte behöva äta alla måltider ute. En bonus som vi inte hade räknat med är att det finns ett gym så att jag kan fortsätta min sjukgymnastik. Enda minuset som jag kan se så här innan är att internetuppkoppling inte ingår...

Sightseeing
Eftersom jag hade en hel del tid över i samband med sjukskrivning ägnade jag mig bland annat åt att göra en egen NYC karta med hjälp av Google maps. Nördigt kanske men ett bra sätt att få en överblick över var de olika sakerna vi ville göra och titta på ligger i förhållande till varandra.
Eftersom det är första gågen vi besöker NYC så kommer vi att göra många "turist måsten", det blir mer upplevelser än shopping för oss. Vi gillar museum så vi hoppas orka med både Whitney, Guggenheim och Moma. Vi kommer att ta båten till Ellis Island med skippar Frihetsgudinnan. Jag gillar ju mat så jag vill prova bagels, kinamat i Chinatown, New York cheesecake och många andra godsaker.
Förutom alla guideböcker som jag har plöjt har jag haft stor nytta av bloggen En annat New York. Där hittade jag bland annat tipset om 45RPM, ett japanskt märke (där 45R är deras andra New York-butik) som riktar in sig på organiskt odlade, handvävda, och handfärgade plagg och Buddha Bodai, som är en helvegetariskt dim sum-restaurang. MrsWolfs härliga New Yorkbilder har också varit en stor inspiration.

Har du några New York tips?

3 kommentarer:

  1. Åh vad roligt! Hoppas verkligen du får en underbar resa. Tyvärr har jag inte några tips om New York. Trevlig resa!

    SvaraRadera
  2. Planera in en dag runt Central Park. Börja dagen på Museum of Natural Historym,som är helt fantastiskt. Promenera genom Central Park till Upper. Stanna vid The Boat House och ät lunch där. Fortsätt sedan till Upper East Side där det finns fler museum. Guggenheim och Moma är relativt små museum och tog mindre tid att titta på än vad jag hade trott och beräknat.

    SvaraRadera
  3. Tack för tipsen! Guggenheim och Moma står på "att se" listan, får se om vi hinner med Natural history museum.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin