söndag 29 augusti 2010

Ekorundan 2010

Ekorundan

Även i år blir det en Ekorunda. Det är ett tillfälle för alla som vill se och höra om hur maten produceras innan den hamnar på tallriken. Men Ekorundan är även ett forum där den ekologiska bonden får en chans att träffa sin kund öga mot öga!

Den första helgen i september bjuder 12 av skånes ekologiska gårdar in alla nyfikna och matintresserade till två dagar fyllda av spännande aktiviteter, smaker och dofter!
Varje gård har sitt eget program, men det populära inslaget Bonden berättar kommer att erbjudas på samtliga gårdar både kl 11 och 14. Då kommer ekobonden själv att berätta om sin gård, hur ekologisk odling och djurhållning fungerar, svara på frågor och ge odlingstips.

För barnfamiljen finns det tillfälle att skörda potatis för hand, gå på skattjakt, köra traktor och klappa djuren. För ekokonsumenten finns det mängder av nyskördade och obesprutade grönsaker, örter, nyvärpta ägg och ekologiskt kött till försäljning i olika gårdsbutiker. Och för den helgfirande livsnjutaren kommer det på samtliga gårdar att bullas upp till fika.

Gårdarna är spridda över hela Skåne, från Båstad i nordväst till Brösarp i sydost, och representerar en mångfald av ekologiska inriktningar: mjölk- och köttproduktion, såväl som frukt- och grönsaksodlingar. Bland nytillskotten finns Vallingsdals Gård utanför Vollsjö.

Bakom Ekorundan står föreningen ekobonden.se, en ideell förening bestående av ekologiska odlare och konsumenter i Skåne. Föreningens syfte är att ge dagens ekobonde ett ansikte och visa på fördelarna med det lokala, småskaliga och naturnära jordbruket samt att främja konsumenternas personliga kontakt med sin matproducent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin