På Hemköp hittade jag "Sommarens bästa, säsongsguide till frukt och grönt som smakar bäst just nu. Häftet inleds med en kortnovell av Ann Rosman, författare till flera deckare som utspelar sig i och omkring Marstrand. Det här är ett perfekt recepthäfte att ha med sig till sommarstugan, båten eller husvagnen. Flera av recepten hittar man i på den utmärkta Säsongsbloggen, som ska ge guidning till årets 12 månader, indelat efter det som är så märkbart i vårt land, årstiderna.
Om man som jag gillar färskpotatis så kanske dillstuvad färskpotatis och fänkål lockar, eller varför inte rostad färskpotatis med ägg, pepparrot och brynt smör.
Andra tips är att grilla blomkål och varför inte avsluta en måltid med något så smarrigt som jordgubbsslurp!
Passa på att njut av sommarens bästa medan tid finns!
måndag 16 augusti 2010
Matmåndag: "Sommarens bästa"
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
fänkål är gott, både som krydda och färsk, fina tips.
SvaraRadera