fredag 17 april 2009

"Det goda livets skuld" 20/4 2009



Rättvist med rättvisemärkt? Kan man källsortera fönsterkuvert eller ge bistånd med utsläppsrätt? Kan vi här i Sverige verkligen göra skillnad? Beslut i vardagen, hur påverkar de världen? Många av oss inser att vad vi gör och hur vi handlar påverkar helheten, men vad är sant? Kan vi lita på rapporter från forskare? Kan vi lita på vad media skriver? Vilka intressen ligger bakom? Har du och jag något ansvar för tillståndet i världen? Skänker man pengar för sin egen eller för andras skull? Har du dåligt samvete för att du har det bra? Går det att göra skillnad när världen är så eländig? Är världen så eländig?


Hur skall man veta vad som är rätt, eller minst fel? Jag fick en inbjudan till ett intressant seminarium i Malmö som arrangerades av Mix Musik.  Samtalsledare var Birthe Müller - verksamhetsledare för Humanitetens Hus, Röda Korset.

I panelen smedverkade
Magnus Jiborn - debattredaktör Sydsvenska Dagbladet, tidigare forskare och lärare i filosofi och lärare i freds- och konfliktkunskap.
Catarina Rolfsdotter Jansson - journalist, författare, föreläsare och yogainstruktör.
Tina Rosén - utbildad inom biståndsfrågor och solidaritetsarbetare och som SIDA-finansierad konsult på olika platser i Afrika. Startade biståndsförening 2006 och öppnade Världsbutiken Themba
August Lindmark - dramatiker och skådespelar

3 kommentarer:

 1. Alla dom där frågorna mal väl runt i huvudet i en aldrig sinande ström...

  SvaraRadera
 2. Men är det nån som vet om man kan källsortera fönsterkuvert?
  Jag brukar klippa bort övre delen där klistret finns, sen slänga den klisterfria delen i pappersinsamlingen.
  Rätt eller fel?

  SvaraRadera
 3. Hur resonerar du kring det här? Jag känner att hon har många poänger som jag inte ens tänkt på...
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=489752

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin