måndag 4 februari 2008

Tema mat: Utlottning - vinn en matlåda från Laptop lunches - tävlingen är avslutad!


Vill du vara med i utlottningen av en snygg och praktisk matlåda från Laptop lunches. Skriv en kommentar med ditt bästa lunchlådetips! Vinnare meddelas måndagen den 11 februari med namn här i bloggen och via mejl så glöm inte att ange din mejladress! Modellen som lottas ut är den lite vuxnare Black and red. Själv har jag beställt en lila, Laptop Lunch Bento Box Whimsical.
Läs mer om alla finesserna med matlådan här!

14 kommentarer:

  1. åj, det är många picknickar och luncher man gjort, matig sallad på kall potastis, korv och annat, plättar med fyllning, bakat bröd med ost och kryddor, vad ska jag välja?

    SvaraRadera
  2. En gång hade jag med mig tacos till jobbet. Fyllde olika smålådor med bland annat tomat, sallad, gurka, ost, lök, samt en lite större låda med köttfärs som jag värmde. Sen hade jag med mig tacoschips. Du må tro att jobbarkompisarna blev sotis, men visst var det lite jobbigt att ha med sig så många lådor... Skulle varit bra mycket enklare med den fina matlådan du har :)

    SvaraRadera
  3. Jag brukar ha med mig vegetariska enchiladas till lunch. Till dessa har jag grekisk yogurt, hackade tomater, skivad avokado och ibland lite bönsallad. Då är det bra med många fack.

    SvaraRadera
  4. Mitt bästa lunchlådetips är just en Laptop Lunches. Eller något liknande system med många lådor i en. För mig har det blivit mycket enklare att äta nyttigt då jag inte skippar salladen i "andra matlådan" eftersom den blir vissen och trist i micron. Nu blir inställningen istället "vilken grönsak ska jag lägga här?" och "ska jag ta hallonen i den blåa lådan?". Min lunchlåda innehåller numera också alltid ett mellanmål. Något jag lätt skippade innan eftrsom det blev för mycket att bära med sig...

    Annars är en bra lunch att ta med sig blåbärs- eller nyponsoppa med keso. Och fylla ut de andra lådorna med grönsaker och nötter. Kanske en brödbit också.

    SvaraRadera
  5. Men jag fattar inte ens meningen med en sådan lunchlåda... Mycket mer att diska och själva smålådorna stjäl ju plats (från maten)i den stora lådan... Och det måste ta en massa tid att fixa i ordning lunchen på det här sättet. Om jag har lunch med mig så är det en låda med värmmat (gårdagens rester eller infryst) och en låda med sallad. Använder vanlig frysburkar till värmmaten. Har ofta med mig så mycket sallad att typ en tofu-glass-behlare blir nästan full. Skulle nog inte få plats med min lunch i den där lådan...

    SvaraRadera
  6. Mitt bästa lunchlådetips är en rissallad, som går att äta både varm och kall, vilket gör att den funkar som lunchmat även om det inte skulle finnas någon micro i närheten tex på picknick. I grunden tar jag ris, som jag kokar med buljong och en burk krossade tomater, sen tar jag i en fryst blandning med olika grönsaker tex ärtor, majs, paprika och kokar allt tillsammans. Detta är själva stommen till salladen. Sedan blandar jag i det jag för ögonblicket är sugen på tex tonfisk, grillad kyckling, quorn, skaldjur. Utöver de kokta grönsakerna tar jag en extra skål och blandar färska grönsaker och champinjoner. I en extra låda tar jag med mig lite dressing, och om det passar till övriga ingredienser ett kokt ägg. En mycket matig och mättande sallad som passar i alla lägen, överallt, och som sagt både varm och kall. Perfekt, enligt mig!
    mail: ansi_72@hotmail.com

    SvaraRadera
  7. Mitt bästa lunchlådetips är inget för en laptop lunch, men rationell och mättande: Koka soppa i den största kastrull du har (själv har jag en 10L) på allt man tycker är gott - allt utom potatis fungerar. Soppan ska vara mustig, tjock och gärna med mycket hetta i den här årstiden. Soppor man kan sörpla duger inte om man vill stå sig fram till arbetsdagens slut och chilivarm behöver man alltid bli när det grått och ruggit ute. Frys in i lagoma platslådor (0.7L fungerar för mig) ta upp på morgonen och soppan är lagom tinad för att värma till lunch.
    Inspirationen till stora soppkok fick jag när jag för typ hundra år sedan läste Lundells Jack; han gjorde veckosoppa där han blandade ner lite olika ingredienser i en bas för varje dag i veckan. Se där, en generationsroman som gav upphov till rationella och billiga luncher:)

    SvaraRadera
  8. Det bästa lunchlådetipset beror helt klart på vilka behov du har. Är du en sådan som inte har fixat lunchlåda på kvällen och snoozat för länge på mobilen på morgonen? Stoppa ner tre burkar makrillfilé i väskan eller en lufttorkad chorizokorv och en morot eller lite kokta ägg och någon frukt och lite nötter. Hinner du inte ens göra en vända i kylskåpet eller skafferiet innan du med andan i halsen måste springa till spårvagnen så se alltid till att ha med en gaffel i väskan iaf. Annars är ett bra tips att alltid ha lite färdiga påsar med köttfärs i frysen. Då pasta tar lång tid att koka kan man istället lägga i surkål i matlådan (det håller sig i evigheter i kylskåp), köttfärs (gärna med chili i) och surkål fungerar fint i mikron på jobbet och blir riktigt gott. Då har du fått med lite grönsaker på köpet också.

    SvaraRadera
  9. Förresten, glömde min mejladress: barajag_puss@hotmail.com

    SvaraRadera
  10. Jag har två bra saker som jag brukar "slänga ihop". Det ena är wokgrönsaker + quornbitar alt kycklingbitar och så smaksatt cremefraiche, till det pasta. Det andra är tonfisk+rödlök+smaksatt cremefraiche+lite citron, pasta och frysta ärtor till. Snabbt och gott.

    (min mail mariwes@hotmail.com)

    SvaraRadera
  11. Jag är alltid ute efter att göra det så enkelt för mig som möjligt, så jag lagar lite extra av middagsmaten och innan jag ställer den på bordet så lägger jag en portion i lunchlådan. Om jag hade en laptoplåda skulle jag lägga ner morotsstavar, frukt och en bit ost eller lite nötter i de andra askarna. Annars tycker jag att de bästa räddningsplankorna när man inte vet vad man ska ta med sig är tonfisk/makrill på burk, kokt ägg och banan, för det är så himla lätt att packa och hålla fräscht var man än är.

    SvaraRadera
  12. Maken har alltid med sig matlåda till jobbet. oftast blir det rester. Men om resterna tar slut vilket händer ibland är favoriterna: chili med ris gjord på färs, krossade tomater, kidneybönor, grönpeppar, lök, tomatpure och chilipulver. Lite lättare luncher som barnen även har som mellanmål är pizzamuffins. Försöker att undvika potatis i matlådorna - dom blir som svampar. Bra är ris, nudlar och pasta. Vit sås blandat med vad man vill är lätt att slänga ihop. Favoriter är skinka och ost, räkor eller blomkål och broccoli.

    SvaraRadera
  13. Mer av Anna L:s mat,
    nyttigt och både laktos- och glutenfri:

    SvaraRadera
  14. När du ska äta maten
    men vill inte smutsa ner faten,
    använd denna matlåda,
    den modernaste att skåda.
    Lådan rymmer allt;
    varmt som kallt
    och alla ingredienserna hålls fint isär;
    som annars i en vanlig låda lätt blir en misär.
    Så på lunchen blir det definitivt ingen flopp
    att ha med denna mat-laptop!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin