fredag 29 februari 2008

Vintage i VästergötlandBild: andreakw

Det är inte bara i storstäderna som vintage är hett. Runt om i landet finns det butiker som kan vara värda ett besök. Varför inte ta en sväng i helgen och se om du kan göra några fynd! Här kommer några förslag på lagom dagsutflyktsavstånd från Göteborg.

Vara
Ända sedan 1946 har Rambergs butik i Vara sålt dammode och genom åren har en och annan godbit blivit kvar på vinden, en skatt bevarad av tre generationer klädhandlare. Genom http://www.vintagebutiken.se/ säljer nu Rambergs ut gamla oanvända plagg, mestadels svenska märken som Wettergrens, Katja of Sweden, Fougstedts och Petri. Lagret är stort, nya saker läggs upp på webbsidan hela tiden.
I Vara kan man ta en fika på Conditori Nordpolen. Konditoriet är ett familjeföretag som fått sitt namn efter Andrées nödlandning med sin luftballong i Vara.Inne i konditoriet finns en gammal väggmålning föreställande nordpolen med bland annat en igloo, eskimåer och en zeppelinare. Vill man lyxa till det kan man bo över på Bjertorps slott. I närbelägna Vedum kan handla fårprodukter hos Bitterna Lamm som har bårde gårsbutik och B&B.

Skövde
I Skövde finns Cams modehus med anor från 1940-talet. Cams Modehus startades 1942 av Märta Nyström (-hattmodist) som en liten hattaffär på St Sigfridsgatan i Skövde. Så småningom utökades verksamheten med en kappaffär samt en klänningsaffär. 1963 flyttades butikerna in under samma tak vid Sandtorget i Skövde, där vi huserar än idag. MN gick bort 1998 men företaget drivs vidare inom familjen. Hos cams kan man också nostalgifynda (öppet i mån av tid - ring först).

Cams Modehus
Sandtorget 4
541 30 Skövde
Tel. 0500-411302

I Skövde ligger även Second handaffären Stil på Kungsgatan 21. Till Skövde tar man sig lätt med tåg, sen är det bara några få minuters promenad in till centrum. Parnassen, restaurangen som ligger i kulturhuset, satsar mycket på närodlade råvaror. Även Knistad Hotell och konferens som ligger något utanför Skövde satsar på lokala råvaror och ekologiska grönsaker.

1 kommentar:

  1. Conditori Nordpolen rekommenderas! Jättekul att besöka konditori med anor och som ser ut som när man var barn!
    Nora

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin