söndag 3 februari 2008

Superbowl Sunday


Bild: Superbowl cupcakes - Noah Sussman

Idag är det Superbowl Sunday på andra sidan atlanten. Vi kommer inte att sitta uppe och följa Super Bowl XLII, men vi har ätit smarriga quesadillas med Pico de Gallo och Guacamole.
Ungarna gillade idéen med att "sätta ihop" sina egna quesadillas men när allt var klart var de mest intresserade av tortillachipsen (som numera går att få i KRAV-variant).
Tidigare idag gjorde vi en utflykt till Nordiska akvarellmuseet där vi tittade på utställningen Bilden, barnet och berättelsen.

Vintern 2007 - 2008 visar Nordiska Akvarellmuseet sin stora satsning på den samtida bilderboken med en utställning. Verk av tjugo nordiska och internationella illustratörer presenteras på museet med original och bildförlagor i akvarell och blandtekniker tillsammans med böcker och digitala produktioner levandegjorda i utställningssalarna.
Bland annat kunde man titta på bilderna i Knacka på som är en av barnens favoriter samtidigt som man kunde lyssna på sagan. I experimentverkstaden gjorde barnen egna böcker av akvarellmålningar. Dessutom passade vi på att hälsa på lite släktingar när vi ändå var ute och åkte. En bra söndag.

1 kommentar:

  1. Tack för tipset om the pioneerwomans quesadillas. En klar utveckling jämfört med den enkla variant jag brukar göra (plus en otroligt charmig tillagningsbeskrivning). Ska provas inom kort!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin