måndag 10 mars 2008

Två miljöbloggar bland de 50 mäktigaste

Bild: kenny_lex

Brittiska Guardian har sållat igenom bloggosfären i jakt på de 50 bloggare som har mest makt. Bland alla mode - och politikbloggarna (och perez Hilton) hittar jag två miljöbloggar;


På 13:e plats - Treehugger

Treehugger.com grundades 2004 som ett MBA-relaterat projekt och har 1,8 miljoner unika besökare i månaden. Den har Treehugger har 10 anställda och över 40 skribenter världen runt som skriver om allt från ekomode till resor och vetenskap. Sajten består bland annat av en populär blogg (Hugg), regelbundna nyhetsbrev, videoklipp, TreeHugger.tv, radiosändningar och den användarskapade sajten Hugg.com. Innehållet till sajten skapas av entusiaster och frilansare som rapporterar från hela världen. I slutet på förra året köpte Discovery Communications Treehugger för 70 miljoner kronor. Treehugger skall nu ingå i den nya plattformen Planet Green med lansering efter årsskiftet. En av de som bloggat på Treehugger är svenska Celine Ruben-Salama.

Bakom Bean-sprouts hittar man Melanie Rimmer och hennes familj i Poynton, Cheshire. Hon har bloggat om jakten på det goda gröna livet i snart två år. Inläggen kan handla om allt från biodling till surdegsbröd eller kampen mot Tesco. Hon bloggar personligt och högst jordnära!

Relaterat om miljöbloggar
Inför Blog Action Day 15/10-2007

1 kommentar:

 1. Hej Vännen!

  Jag tycker att din blogg är mycket bra. Tack för din tid. Jag kommer att ha ett CSR lunchseminarium på FN dagen den 24/10. Jag tänkte höra om du vill komma. För dig kostar det såklart inget. Uppge bara koden 1010alex när du anmäler dig. Tack på förhand. Jag kommer att publicera hela programmet här: http://metrobloggen.se/csr. du får gärna maila mig om du vill richard.lium@lium.com

  Dagens Ledare och Richard Lium presenterar
  Lunchseminariumet CSR - Corporate Social Responsibility ifrån risk till värde  Tid och plats:

  Fredagen den 24 oktober klockan 12:30 till 16:00. Detta är FN dagen. Vi kommer att vara i kanske Stockholms vackraste representationsvåning, Stureplan 1. Du går in ifrån Birger Jarlsgatan 20.

  Program:

  12:00-13:00 Samling över en lunch. Moderator är Annelen Geretschläger hälsar deltagarna välkomna och presenterar en ny revolutionerade stor CSR undersökning. Alla föreläsare kommer att kommentera denna.

  Annelen är psykolog, Naturläkare, författare, CSR expert och journalist för tidningen Dagens Ledare.
  En FN representant kommer att tala om deras första CSR initiativ och vad de skall göra framöver.

  13:00-14:00 Doktor Henrik Nilsson kommer att tala om CSR ifrån risk till värde utifrån ett företagsperspektiv. Doktor Henrik Nilsson är en av Sveriges främsta CSR forskare. Han har varit med och skrivit CSR boken, ”CSR ifrån risk till värde” tillsammans med Professor Lars Hassel. Ni finner deras forskning här: www.sirp.se Dom fokuserar på hur företag kan bli lönsammare genom att arbeta med CSR.

  14:00-14:30 McDonald’s CSR chef Petra Dahlman. McDonald’s har lång och gedigen erfarenhet av CSR. Dom började arbeta med CSR innan begreppet uppfanns med exempelvis deras Ronald McDonald Hus för svårt sjuka barn, mångfaldsfokus och miljömedvetenhet. Petra kommer berätta om hur man går till väga för att bygga ett långsiktigt CSR arbete. Ett arbete som ska skapa värde för samhället, de 12 000 medarbetarna och de dagliga 410 000 gästerna men självklart också för företaget.

  14:30-15:00 Richard Lium. Han äger den internationella telemarketing koncernen Lium som donerar det mesta av överskottet till välgörenhet. Han kommer att tala om de hjälpinsatser som hans personal driver i Burma. Han driver också Sveriges största CSR blogg: www.metrobloggen.se/csr

  15:00-16:00 Möjlighet att ställa frågor om era CSR satsningar.

  Pris:

  SEK 2 990 + moms per deltagare. Anmälan är bindande och göras här anmalan@lium.com Eventuellt överskott skänks bl.a. till WWF och SOS Barnbyar.

  Varm välkomna!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin