måndag 24 mars 2008

Snöstorm

Snowstorm

Bild: StarbuckGuy

Vi har tillbringat påsken i Skåne där vi åt mycket och gott. Vi umgicks med släkten och tog lite promenader i det vackra vädret men vi hann även med en sväng förbi Ängavallen (som utsågs till årets ekokrog av White Guide) och handlade ekologiska charkuterivaror till svärfar och barnen klappade fåren. Jag hoppas verkligen kunna besöka restaurangen snart igen. På vägen hem hamnade vi dock i världens snöoväder och valde att övernatta på ett hotell i Varberg. Vi fick rum på ett Choicehotell vilket var lite kul eftersom jag nyligen har läst om deras miljösatsning;
Nu erbjuder Choice Hotels Skandinavia alla sina gäster, en komplett ekologisk frukost. Med totalt ca 8 miljoner övernattande gäster årligen, blir det många frukostar. På sikt vill de att alla mat som serveras skall vara KRAV-märkt eller ekologisk.
Frukosten var inte genomgående ekologisk men det fanns gott om ekologiska alternativ, juice, bröd, sylt, te, ost och charkuterier m.m. Jag hittade även ekologiskt te från Twinings vilket jag inte stött på tidigare. Vi bodde ju även på ett Choicehotell när jag gästade morgonsoffan i höstas och de var också bra. Jag gillade särskilt kvällsbuffén.

Vanligtvis brukar vi bo på Scandic eftersom de har en stark miljöprofil (och gratis internet). De har också trappat upp sin miljösatsning på sistone;
Scandic har beslutat att ta bort försäljningen av flaskvatten på sina restauranger och konferenser. Med det räknar hotellkedjan med att minska de fossila koldioxidut-släppen med 160 ton per år. Scandic säljer idag omkring 1,2 miljoner liter vatten, motsvarande 3,6 miljoner 0,33 liters flaskor, varje år.Istället för flaskvatten kommer Scandic nu att erbjuda sina gäster kylt och filtrerat, både stilla och kolsyrat, vatten via tappar. Genom tapparna säkerställer man att värdefulla mineraler och salter bibehålls samtidigt som kemikalier tas bort. Scandics gäster kan även i fortsättningen få sitt vatten på flaska - men genom att tappa flaskan på hotellet undviks onödiga lastbilstransporter som belastar miljön.

Just nu funderar jag göra april till en "plastfri" månad så jag kommer att skriva mer om plastflaskor framöver.

1 kommentar:

  1. Ekologisk hotellfrukost har dottern också berättat om, hon blev så glad, eftersom hon äter ekologiskt hemma.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin