tisdag 4 mars 2008

Blir vi lyckligare av att konsumera?

the conversation - 2

Bild: D'Arcy Norman

Jag tittade precis på förra veckans avsnitt av Beckman, Ohlson & Can. Eva Beckman, Elisabeth Ohlson-Wallin och Mustafa Can är programledare för SVT:s nya samtalsserie Beckman, Ohlson & Can. De turas om att leda programmet och tillsammans med inbjudna gäster kommer de att diskutera ett aktuellt ämne i tiden. Förra veckan (25/2) diskuterade man konsumtionshysterin i vår tid. Mustafa Can var programledare och inbjudna gäster var filmaren Roy Andersson, forskaren Ann Heberlein och Erik Zsiga från tankesmedjan Timbro.

Zsiga hävdar föga förvånande att konsumtion är lösningen på världens problem. Roy Andersson menade att pengar inte har någon moral. Avståndstagande från konsumtion blivit det nya sättet att vara intellektuell enligt Ann Heberlein som pratade om Judith Levine och hur hennes efterföljare i Sverige blivit "kändisar"... Ann Heberlein är för övrigt doktor i etik, hennes avhandling handlade om Kränkningar och förlåtelse, men hon verkar även intressera sig för porr och konsumtion. Hon skriver bland annat i Sydsvenskan om dessa ämnen.

Det går fortfarande att se inslaget på SVTs hemsida några veckor till. Jag gillar verkligen att kunna se programmen när jag vill!

Läs mer!
Ann Heberlein om tid och konsumtion
Ann Heberlein - Köpstopp avslöjar
Antikonsumtionskritikerna vässar pennan
Konsumtionsfritt
Folkbladet diskuterar konsumtion (noll koll och inga prylar?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin