tisdag 11 mars 2008

Plastic is not fantastic

Bild: Tim Zim

Jag fick ett mail från redaktionen bakom det nya reportagemagasinet Filter. Första numret innehåller bland annat en artikel om de enorma mängder plastsopor som flyter omkring i våra hav. Det är en svensk översättning av Susan Caseys originalartikel i Best Life som väckte mycket uppmärksamhet världen runt när den publicerades. Miljöbloggaktuellt skrev om plasttäcket i början av februari ( Världens största soptipp & Världens största soptipp - fortsättning.
Det finns verkligen hur mycket plast som helst i våra liv, plastpåsar, köksredskap, vattenflaskor, leksaker. Även om vi återvinner plast så är det mycket som hamnar i naturen, i havet och till och med i vårt blod. Vill vi leva ett plastfritt liv? Går det ens att leva ett plastfritt liv?

Här är 5 enkla saker DU kan göra

  1. Välj bort plast som inte kan återvinnas
  2. Ersätt plastpåsar med tygpåsar när du handlar
  3. Återvinn och återanvänd allt du kan
  4. Minska mängden sopor från ditt hushåll
  5. Skippa vatten men även läsk och annan dryck i plastflaskor
Läs mer om plast
Giftfritt blod i barnen?
Om - att återvinna plast
Plastinkommande varor

Bild: habitatnews

Tidningen Filter finns att köpa from tisdag den 18 i nästa i alla Sveriges tidskriftsbutiker (inte snabbköpen). På fredag (Presstop Göteborg) och lördag (Presstop gallerian i Stockholm) smygsläpps den dessutom med en kampanj där alla köpare får Eric Ericssons humorbok Brev till samhället på köpet. I Malmö och Lund gäller det att ta sig till Pressbyrån på Centralstationen Torsdag 27/3 kl 14-17

Läs mer om tidningen Filter
Här föds ett nytt magasin
Filter satsar på läslusten
Filter debuterar med högerextremist och Acne-grundare
Här är Offsides nya tidning


1 kommentar:

  1. Jag levde plastfritt i en månad och det gick rätt så bra! Dina tips stämmer bra. Slipp plastpåsen och använd tygpåsen inte bara när du handlar mat men även när du shoppar! Det missar många!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin