tisdag 18 mars 2008

Lite mer påskpyssel

Bild från Craftbits

Idag har jag varit hemma med halvsjuka barn. Eller egentligen är de ganska friska men enligt dagisregler måste man vara feberfri ett dygn innan man får gå tillbaka . Vi har varit ute och lekt i snön som äntligen kom men det får bli lite inomhusaktiviteter också. Igår eftermiddag gjorde vi påskkort så idag har jag letat upp lite mer påskpyssel.

Ägg & äggkartonger

Jag använder inte själv nagellack men om du har ett gammalt stående i badrumsskået kan du göra fina dekorationsägg. Spara äggskalen från påskafton och håll barnen sysselsatta genom at låta dem pyssla med skalen på påskdagen. Av äggkartongerna kan man göra kycklingar , spindlar eller andra småkryp. Har du piprensare och lite annat smått och gott hemma kan du förvandla äggkartongerna till olika typer av blommor.

Andra kartonger
Av mjölkartonger kan man göra en påskhare eller en cool bil. Senvintern är ofta förkylningstider och det går åt mängder med snytpapper. Brukar du köpa tunna pappersnäsdukar i lådor kan du göra en massa kul saker av de tomma lådorna, vad sägs om, en gitarr, ett trafikljus eller 22 andra saker.

Övrig material
Spara silkespapper när du köper kläder eller får presenter, det kan användas till mycket. Varför inte göra ett jordklot? Små barn kanske skulle tycka att det vore kul med en påskharemask av papperstallrikar?

CD-skivor
Vi har en del barncd-skivor som är för repiga för att spelas. Här är ett tips på hur man gör en cd-påskhare. Det finns även företag som har till affärsidé att återvinna cd-skivor. Eller spara dem till ju och gör julgranspynt av dem.

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin