onsdag 5 mars 2008

Rent hus - nu i en TV nära dig

The Awful Truth, Day 5:  My Swiffer Brings All the Suds to the Yard

Bild: Big Fat Rat - My Swiffer Brings All the Suds to the Yard

Efter att förfasats i Lyxfällan över hur vissa sköter sin ekonomi ör det nu dags att besöka lortiga hem runt om i Sverige. Rent hus heter programmet som började sändas i TV4 förra veckan. Programledare är städexperterna Marie-Louise Danielsson Tham och Marlené Eriksson. Marie-Louise Danielsson-Tham är professor i livsmedelshygien vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Hon har arbetat vid Institutionen för restaurang- och måltids vetenskap vid Restauranghögskolan i Grythyttan. Marlené Eriksson driver egna städföretaget Fejax.


Programmet har fått blandade recensioner men första avsnittet hade höga tittarsiffror. I första delen fick man träffa den 52-årige Helder Pinheiros och hans (sanitära o) lägenhet där det röjdes ur ofattbara 2,7 ton skräp. Här har vi uppenbarligen en man som inte bara behöver hjälp att städa och rensa utan som behöver psykologhjälp att reda ut varför han inte kan göra sig av med saker som sopor och rutten mat. Hans lägenhet var fullt i klass med ess avskräckande exempel: Och till sist lite avskräckande exempel:Man, 90, pulled from mountain of clutter & My mother is insane som jag nämnt tidigare.

Städa miljövänligt
Om man tittade nog ai första avsnittet kunde man se att det städades förhållandevis miljvänligt i programmet. Man fick tips om att använda bakpulver och ättika för att få spisen ren och städarna som kallades in använder mirakeltrasor (inget medel behövs). Helder körde också iväg med sitt elektronikskrot till en återvinningsplats där han kunde få hjälp med var han t. ex skulle göra med sitt atomur.
Relaterade inlägg
Alla inlägg om städning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin