fredag 5 juli 2013

Mer semester

Untitled  

Målet för resan, Gande Place i Bryssel

Jag har precis avslutat årets andra cykeläventyr som det här året gick från Amsterdam till Bryssel. Det är tredje året (2011 Köpenhamn -Berlin & 2012 Baltikum) som jag ger mig ut på en cykelkonferens tillsammans med bibliotekskolegor från hela världen. Förutom biblioteksbesök och nya och gamla vänner fick jag även tillfälle att se mer av Holland och Belgien. I Holland gillade jag särskilt de "Holländska bergen" som mer var som mjuka kullar nära havet. Delft var också fint med häftiga bibliotek som DOK och TU Delft! I Belgien var Ghent en trevlig bekantskap som jag gärna återkommer till!

Grimbergen Brasserie

Efter målgång passade jag på att stanna några dagar extra i Bryssel. Förutom att titta på olika serieväggmålningar och äta musslor och pommes frites passade jag på att cykla ut och besöka mina barndoms gator. Jag bodde 4 år i Belgium tillsammans med min familj på 80-talet och det var intressant att återse vårt gamla hus och cykla förbi skolan. Det var inte mycket som var sig likt, å andra sidan har man en helt annan geografisk uppfattning som barn och det kan vara svårt att förlika den med de intryck man får som vuxen.
För dem som är sugen på att besöka Bryssel kan jag rekommendera St Cathrine området både vad gäller boende och restauranger. Ett annat tips är att besöka de afrikanska kvarteren Matongeområdet där man kan äta god mat och köpa intressant musik.

Nu väntar snart lite mer mer semester tillsammans med barnen. Som tidigare år blir det Danmark. I år ska vi besöka Lalandia för första gången men jag ska även tälta med barnen på Södra Jylland, hälsa på familj och vänner samt gå på barndop innan vi avslutar med några dagar i Köpenhamn!

Mer
Äntligen tälttur

1 kommentar:

  1. Väldans så många cyklister. Barndomsgator kan vara kul, vi "barn" gjorde en sån resa när min mor fyllde 70...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin