måndag 14 maj 2012

Matmåndag - rester i repris

Brödpudding  

Brödpudding efter att jag och sonen gått loss på den... den kräsmagade dottern tyckte att den var "vidrig"...

Jag har skrivit en hel del om rester genom åren här på bloggen. Härom dagen lagade jag en gammal barndomsfavorit, brödpudding på helgens överblivna rostbröd. I dessa GI/LHCF-tider är det tyvärr så att man nästan får dåligt samvete över sådana kolhydratfrosserier...
Jag gjort amerikansk brödpudding med bourbonsås och nötter flera gånger men den här gången ville jag ha något enklare som passade till kvällsmat en vardag. När jag kollade runt efter recept hittade jag en intressant variant med chorizo, salvia och karamelliserad lök.
Den jag till slut gjorde påminde om den här varianten som jag länkat till tidigare. Jag tittade också på ett gammal skånskt recept från 1902. Puddingen serverades med valfri sylt från kylskåpet, barnen valde jordgubb och själv tog hjortron + en klick keso.

Annat man kan göra om man glömmer att lägga in brödet i påsen eller hittae gamla semlebullar i frysen är fattiga riddare, krutonger, panzanella eller varför inte vitlöksbröd.

Har du några andra tips?

2 kommentarer:

  1. Brödpudding är ju så gott, jag har russin i:

    http://hannelesparadis.blogspot.se/2008/02/english-bread-pudding.html

    SvaraRadera
  2. Min pappa är bagare,så när jag var liten (och vi inte hade särskilt gott om pengar) fick vi äta bullvälling till kvällsmat eller efterrätt. Det var helt enkelt varm mjölk med halvtorra bitar av kanelbullar som man åt i skål med sked. Jättegott!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin