tisdag 29 maj 2012

Cykeltisdag - succé för vikcykelprojekt i Helsingör

2011-07-20 09.56.58

Min Brompton på Öresundståget I höstas bloggade jag om vikcykelprojektet i Helsingör. Projektet skulle pågå i 6 månader och tanken var att göra det lättare att använda cykeln i kombination med andra transportmedel som tåg, buss och bil. I februari avslutades projektet men redan efter 3 månader gjorde man en utvärdering som visade att deltagarna i projektet överlag kände sig hälsosamma, sov bättre och cyklade dubbelt så mycket som tidigare.
Det jag gillar är just att man kan cykla och åka buss/tåg etc - man behöver inte välja. Är det fint väder på morgonen kan man cykla till jobbet med vetskapen om att det är enkelt att ta bussen hem om vädret skulle slå om eller något annat dyker upp. Man behöver heller inte oroa sig för att lämna cykeln i stan, att den ska bli stulen eller liknande.
Vikcykelprojekt är ett led i Helsingörs kommuns projekt att öka antalet cyklister i kommunen med 25% mellan 2009 och 2012.

Källa politiken.dk (pappersversionen) 19/5

Mer
Helsingør Kommunes cyklisthandlingsplan 2010
Är du nyfiken på vikcyklar? Kolla in Göteborgs cykelfestival 2012 med bland annat Brompton SM! Det blir även år blir det swapmeet och loppis på Lagerhusets terass från klockan 12.

2 kommentarer:

  1. hej hej.
    kikar in och ser vad du har skrivit,du skriver himla intresant hela tiden!
    /silverglans

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin